Κόσμος Κυριακή 14/02/2021, 17:06
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Σχέδια για άνοιγμα της εστίασης και επανέναρξη του τουρισμού με την Κύπρο 

Ισραήλ: Σχέδια για άνοιγμα της εστίασης και επανέναρξη του τουρισμού με την Κύπρο 

Η κυβέρνηση του Ισραήλ εξετάζει το ενδεχόμενο να δώσει το «πράσινο φως» ούτως ώστε από τις 9 Μαρτίου να λειτουργήσει ξανά ο κλάδος της εστίασης και να επανεκκινήσει τον τουρισμό με την Κύπρο, κινήσεις που αποσκοπούν στην επιστροφή της κανονικότητας κι ενόσω το πρόγραμμα εμβολιασμού στη χώρα συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς. 

Με περισσότερο από το 41% ​​των Ισραηλινών να έχουν λάβει τουλάχιστον τη μία δόση από το εμβόλιο της Pfizer, το Τελ Αβίβ έχει ανακοινώσει ότι θα ανοίξει μερικώς τα ξενοδοχεία και τα γυμναστήρια από τις 23 Φεβρουαρίου, για εκείνους που έχουν εμβολιασθεί πλήρως ή έχουν αναρρώσει από τον κορωνοϊό.

Για να γίνει αυτό οι πολίτες θα πρέπει να προμηθευτούν το «Green Pass», που θα συνδέεται με τα ιατρικά αρχεία τους, με το λανσάρισμα της πλατφόρμας του να αναμένεται αυτήν την εβδομάδα.

Ο Νάχμαν Ας, υπεύθυνος για τον συντονισμό της εκστρατείας κατά του κορωνοϊού, δήλωσε ότι η επανέναρξη της εστίασης θα γίνει στις 9 Μαρτίου.

«Θέλουμε να ανοίξουμε σταδιακά και προσεκτικά, ώστε να μην αντιμετωπίσουμε άλλο ένα κύμα της πανδημίας και άλλο ένα lockdown,», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Ynet TV.

Σήμερα βρέθηκε στο Ισραήλ ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης την Κυριακή και κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Ρέουβεν Ρίβλιν, συζήτησαν για τη χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών ανάμεσα στις δύο χώρες, ενδεχόμενο που συζητήθηκε και με την Ελλάδα την περασμένη εβδομάδα

Στη χώρα έχει εμβολιασθεί πλήρως σχεδόν το 30% του πληθυσμού των 9 εκατομμυρίων, με την κυβέρνηση να προσδοκά, ότι το ποσοστό αυτό θα ανέλθει στο 50% τον επόμενο μήνα. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News