Κόσμος Κυριακή 14/02/2021, 16:24
ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Ανέλαβε άμεσα δράση ο νέος πρωθυπουργός Μ. Ντράγκι

Ιταλία: Ανέλαβε άμεσα δράση ο νέος πρωθυπουργός Μ. Ντράγκι

Με το «καλημέρα» ανέλαβε δράση ο νέος πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι, καθώς σήμερα Κυριακή -μία ημέρα μετά την ορκωμοσία του-, συντόνισε την πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της νέας ιταλικής κυβέρνσησης. 

Απευθυνόμενος στους υπουργούς του, τόνισε ότι η αποστολή της κυβέρνησης αυτής «είναι να δημιουργήσει ένα ασφαλές μέλλον για την χώρα». Παράλληλα, ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σύμφωνα με τον Τύπο, πρόσθεσε πως σε ό,τι αφορά τις έξι διαφορετικές πολιτικές δυνάμεις που μετέχουν στην κυβέρνηση «η ενότητα αποτελεί αδιαπραγμάτευτο χρέος».

Όπως γράφει η εφημερίδα της Ρώμης Il Messaggero ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός, υπογράμμισε επίσης ότι «γνωρίζει πως υπάρχουν διαφορετικές ευαισθησίες, αλλά οι ανάγκες της χώρας είναι μια απόλυτη προτεραιότητα και για τον λόγο αυτό, οι διαφορετικές προσεγγίσεις δεν πρέπει να μετατραπούν σε εμπόδιο, αλλά σε επιπλέον πλούτο».

Όπως μετέδωσε, τέλος, η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai, o Μάριο Ντράγκι κατέστησε σαφές ότι η νέα κυβέρνηση θα δράσει άμεσα σε πέντε τομείς: στον υγειονομικό (με την καταπολέμηση της πανδημίας και την επιτάχυνση των εμβολιασμών), στον κοινωνικό και τον οικονομικό (με την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της βαθύτατης αυτής κρίσης) της παιδείας και του πολιτισμού.

moneyreview.gr 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News