Κόσμος Πέμπτη 11/02/2021, 19:34
ΗΠΑ - ΚΙΝΑ

Μπάιντεν: Μίλησε στο τηλέφωνο δύο ώρες με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ

φωτ. REUTERS

Τηλεφωνική συνομιλία δύο ωρών είχε χθες ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ, κατά την πρώτη τους επαφή μετά την άφιξή του στον Λευκό Οίκο, όπως δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Πέρασα δύο ώρες στο τηλέφωνο χωρίς διακοπή με τον Σι Τζινπίνγκ. Αν δεν κάνουμε τίποτα, θα μας συντρίψουν», είπε ο Μπάιντεν από το Οβάλ Γραφείο, επιβεβαιώντας την πρόθεσή του να λάβει μέτρα κατά του Πεκίνου. 

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας, ο νέος ένοικος του Λευκού Οίκου τόνισε τη βούληση του να είναι πολύ πιο αυστηρός από τον Ντόναλντ Τραμπ στο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, διατηρώντας παράλληλα μια σχετική συνέχεια στα οικονομικά θέματα.

Τάχθηκε επίσης υπέρ μιας πιο πραγματιστικής προσέγγισης σε θέματα όπως το κλίμα, που εγκαταλήφθηκε από τον προκάτοχό του.

Σύμφωνα με τα πρακτικά της αμερικανικής κυβέρνησης, ο Τζο Μπάιντεν εξέφρασε τη βαθιά του ανησυχία όσον αφορά την καταστολή στο Χονγκ Κονγκ, τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην επαρχία Σιντζιάνγκ και την όλο και πιο επιβλητική θέση του Πεκίνου στην περιοχή, ειδικά έναντι της Ταϊβάν.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News