Κόσμος Πέμπτη 11/02/2021, 14:50
ΚΟΣΜΟΣ

Πώς ο Μπάιντεν «κερδίζει» όλους τους προκατόχους του

Τι δείχνουν οι πρώτες δημοσκοπήσεις

Πώς ο Μπάιντεν «κερδίζει» όλους τους προκατόχους του

Την ευρύτερη αποδοχή απ’ όλους τους προκατόχος του φαίνεται ότι απολαμβάνει ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, όπως προκύπτει από έρευνα του CNBC, η οποία πραγματοποιείται από το 1993 και την προεδρία Κλίντον.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η οικονομική ατζέντα του Μπάιντεν αποσπά τη σύμφωνη γνώμη του 62% των Αμερικανών πολιτών, ποσοστό υψηλότερο απ’ όλους τους τελευταίους προέδρους των ΗΠΑ.

Μάλιστα, σε σχέση με τον Ντόναλντ Τραμπ, η διαφορά κυμαίνεται σε 18 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ είναι υψηλότερη και σε σχέση με την ατζέντα του Μπαράκ Ομπάμα, η οποία είχε συγκεντρώσει το 60% των θετικών γνωμών.

Ειδικότερα:

  • Τζο Μπάιντεν – 62% Φεβρουάριος 2021
  • Ντόναλντ Τραμπ – 44% Φεβρουάριος 2017
  • Μπαράκ Ομπάμα – 60% Φεβρουάριος 2009
  • Τζορτζ Μπους – 57% Μάρτιος 2001
  • Μπιλ Κλίντον – 51% Ιανουάριος 1993

Πώς ο Μπάιντεν «κερδίζει» όλους τους προκατόχους του-1

Όσον αφορά τα επιμέρους οικονομικά μέτρα, τα υψηλότερα ποσοστά αποδοχής συναντώνται στο πακέτο δημοσιονομικής τόνωσης του 1,9 τρισ. δολαρίων, στην αύξηση του κατώτατου μισθού, στην επέκταση της ασφαλιστικής κάλυψης και στην αντιμετώπιση της ανισότητας.

Εξίσου εντυπωσιακά είναι τα ποσοστά αποδοχής του Τζο Μπάιντεν και στο μέτωπο της πανδημίας του κορωνοϊού, με το 65% των πολιτών να αποτιμά θετικά τα μέτρα αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης, κάτι το οποίο συνδέεται και με τις προτεραιότητες των Αμερικανών πολιτών.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, το 78% ιεραρχεί στην πρώτη θέση το πρόβλημα της πανδημίας, ενώ ακολουθούν η δημιουργία θέσεων εργασίας (65%), τα μέτρα στήριξης των νοικοκυριών (65%) και τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων (53%).

Πώς ο Μπάιντεν «κερδίζει» όλους τους προκατόχους του-2

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News