Κόσμος Τετάρτη 10/02/2021, 18:05
ΚΟΣΜΟΣ

ΠΟΥ: Σύσταση για χρήση του εμβολίου της AstraZeneca και στους άνω των 65

ΠΟΥ: Σύσταση για χρήση του εμβολίου της AstraZeneca και στους άνω των 65

Την χρήση του εμβολίου της AstraZeneca και στους ηλικιωμένους άνω των 65 ετών, προτείνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), λίγες ημέρες μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων για χρήση στις ηλικίες έως 65 ετών.

Η απόφαση των ευρωπαϊκών αρχών, την οποία ακολούθησε και η Ελλάδα, εδράστηκε στην έλλειψη επαρκών στοιχείων για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου στους ηλικιωμένους. Έτσι, ελήφθη η απόφαση για χρήση μόνο στους ενήλικες 18 έως 64 ετών.

«Η επίδραση των δόσεων στους μεγαλύτερης ηλικίας αναμένεται να είναι ίδια με την επίδραση στους νεότερους» δήλωσε ο Αλεχάντρο Κραβιότο, επικεφαλής της Επιτροπής Ειδικών του ΠΟΥ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η AstraZeneca, η οποία ανέπτυξε το εμβόλιο μαζί με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, κατέληξε προσφάτως σε συμφωνία με την φαρμακευτική Covax για τη διευκόλυνση της παραγωγής και της διανομής του σκευάσματος.

Το βρετανικό εμβόλιο είναι σαφώς ευκολότερο στη μεταφορά σε σχέση με τα υπόλοιπα εμβόλια, όπως της Pfizer, καθώς χρειάζεται να φυλάσσεται σε  θερμοκρασίες ψυγείου.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News