Κόσμος Τετάρτη 10/02/2021, 16:31
ΚΟΣΜΟΣ

Το Pulmicort της AstraZeneca στις ελπιδοφόρες θεραπείες του κορωνοϊού

Το Pulmicort της AstraZeneca στις ελπιδοφόρες θεραπείες του κορωνοϊού

Το φάρμακο της AstraZeneca για το άσθμα, Pulmicort, μείωσε την ανάγκη για νοσηλεία όταν χορηγήθηκε σε ασθενείς με κορωνοϊό, έδειξε μία μικρή έρευνα, με αποτέλεσμα να συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πιθανώς ελπιδοφόρες θεραπείες της Covid-19.

Το εισπνεόμενο φάρμακο, που είναι επίσης γνωστό και ως budesonide, χορηγήθηκε στους ασθενείς της έρευνας, σε αρχικό στάδιο της νόσου, μειώνοντας την ανάγκη για επείγουσες παρεμβάσεις και νοσηλεία κατά 90%. Οι συμμετέχοντες στην έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και διήρκεσε 28 ημέρες, καταπολέμησαν γρηγορότερα τον πυρετό και τα άλλα συμπτώματα της νόσου.

Πρόκειται για ένα ακόμα παράδειγμα ενός ήδη υπάρχοντος και φθηνού φαρμάκου που θα μπορούσε να ωφελήσει τους ασθενείς με Covid-19. Η μεγαλύτερη μέχρι στιγμής τέτοια επιτυχία ήταν εκείνη του dexamethasone, ενός στεροειδούς που φαίνεται να μειώνει τον κίνδυνο θανάτου κατά ένα τρίτο, για τους ασθενείς που έχουν διασωληνωθεί.

Η βρετανική έρευνα συμπεριέλαβε 146 άτομα. Οι μισοί έλαβαν το Pulmicort δύο φορές την ημέρα και οι άλλοι μισοί είχαν τη συνηθισμένη φροντίδα για τον κορωνοϊό.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News