Κόσμος Τρίτη 9/02/2021, 13:24
ΚΟΣΜΟΣ

Στο 46% του συνόλου οι θάνατοι από Covid-19 σε Αγγλία και Ουαλία την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου

Στο 46% του συνόλου οι θάνατοι από Covid-19 σε Αγγλία και Ουαλία την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου

Το ποσοστό των θανάτων από Covid-19 στην Αγγλία και την Ουαλία εκτινάχθηκε σε επίπεδα ρεκόρ την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου, ενώ ο συνολικός αριθμός των θυμάτων του νέου κορωνοϊού εξακολουθεί να αυξάνεται ταχύτατα τον Φεβρουάριο παρά το σκληρό lockdown. 

Σχεδόν το 46% των συνολικών θανάτων την εβδομάδα έως τις 29 Ιανουαρίου συνδέονταν με τον ιό. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό από τότε που ξέσπασε η πανδημία, σύμφωνα με το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής. Εκείνη την εβδομάδα έχασαν τη ζωή τους από Covid-19 8.433 άνθρωποι. 

Αν και τα νέα κρούσματα έχουν υποχωρήσει από τότε που επεβλήθη το lockdown τον περασμένο μήνα και οι αξιωματούχοι τονίζουν ότι έχει περάσει η κορύφωση του τελευταίου κύματος της πανδημίας, τα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι οι συνέπειες εξακολουθούν να είναι ζοφερές. 

Ο συνολικός αριθμός των θανάτων στην Αγγλία και την Ουαλία την συγκεκριμένη περίοδο ήταν 44,6% υψηλότερος από τον μέσο όρο του αντίστοιχου διαστήματος της τελευταίας πενταετίας. Στο Λονδίνο μάλιστα ήταν αυξημένος κατά 100%. 

Από την άλλη ιδιαίτερα σημαντικό είναι και το στοιχείο που αποκαλύπτει ότι λιγότεροι από τους μισούς, που διεγνώσθησαν θετικοί στον Covid-19 στην Αγγλία τους τελευταίους τέσσερις μήνες ανέφεραν να έχουν συμπτώματα του ιού. 

Πηγή: Bloomberg 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News