Κόσμος Τρίτη 9/02/2021, 07:25
COVID-19

Θα μάθουμε στις 10:00 την προέλευση του νέου κορωνοϊού;

Θα μάθουμε στις 10:00 την προέλευση του νέου κορωνοϊού;

Η ομάδα των εμπειρογνωμόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας η οποία βρίσκεται στην Κίνα για να προσπαθήσει να εντοπίσει την προέλευση της πανδημίας της Covid-19, έναν και πλέον χρόνο αφότου ξέσπασε η υγειονομική κρίση, θα παραχωρήσει, σήμερα, Τρίτη συνέντευξη Τύπου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΠΟΥ, η συνέντευξη θα ξεκινήσει στις 10.00 (ώρα Ελλάδας).

«Η διεθνής ομάδα που επιδιώκει να καταλάβει την προέλευση του ιού ο οποίος προκαλεί την Covid-19 και η οποία ολοκληρώνει τη διαμονή της, διάρκειας 4 εβδομάδων, στη Γουχάν της Κίνας, θα δώσει συνέντευξη Τύπου μαζί με τους Κινέζους συναδέλφους», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η ομάδα επρόκειτο να ταξιδέψει στην Κίνα στις αρχές Ιανουαρίου, όμως το Πεκίνο αρχικά μπλόκαρε την είσοδό της στη χώρα, λέγοντας ότι οι βίζες δεν είχαν ακόμα εγκριθεί, και μάλιστα την ώρα που κάποιοι από τους ειδικούς είχαν ήδη ξεκινήσει το ταξίδι τους. Έφτασε τελικά στη χώρα στις 14 Ιανουαρίου, με το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών να αποδίδει την καθυστέρηση σε «παρανόηση».

Ο ΠΟΥ ήταν από τον περασμένο Ιούλιο σε συζητήσεις με Κινέζους αξιωματούχους, καθώς οι επιστήμονες προσπαθούσαν να διαπιστώσουν πώς ο ιός πέρασε από τα ζώα στον άνθρωπο. Θα ακούσουμε πολύ σύντομα τα ευρήματά τους. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News