Κόσμος Δευτέρα 8/02/2021, 21:03
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Παράταση του lockdown έως τα τέλη Φεβρουαρίου

Γερμανία: Παράταση του lockdown έως τα τέλη Φεβρουαρίου

Δύο ημέρες πριν από την προγραμματισμένη σύνοδο κορυφής ομοσπονδιακής και κυβερνήσεων των κρατιδίων φαίνεται πως τα κρατίδια συμφωνούν σε μεγάλο βαθμό να παραταθεί το lockdown κατά δύο εβδομάδες, έως τις 28 Φεβρουαρίου. 

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, τα εστιατόρια, τα καταστήματα και οι χώροι αναψυχής θα παραμείνουν κλειστά, σύμφωνα με δημοσίευμα του οικονομικού περιοδικού «Business Insider» (έκδοση Τρίτης), το οποίο επικαλείται δικές του πληροφορίες. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, από την 1η Μαρτίου, θα ξεκινήσει από τα ίδια τα ομοσπονδιακά κρατίδια η προγραμματιζόμενη -ανάλογα με την κατάσταση των λοιμώξεων- χαλάρωση των μέτρων για τα καταστήματα, τα εστιατόρια και τους χώρους ψυχαγωγίας. Από την 1η Μαρτίου, η Γερμανία θα αρχίσει δηλαδή σιγά σιγά να ανοίγει αναλόγως κρουσμάτων. 

Ωστόσο, τα μέτρα για τα δημοτικά σχολεία, τους παιδικούς σταθμούς και πιθανώς και για τα κομμωτήρια, θα χαλαρώσουν από τις 15 Φεβρουαρίου. 

Για τα μέτρα αυτά δεν θα υπάρξει λεπτομερές εθνικό σχέδιο παρόμοιο με αυτό το οποίο εκπόνησαν για τον εαυτό τους τα κρατίδια της Κάτω Σαξονίας, του Σλέσβιχ-Χόλστάιν, του Βερολίνου και της Θουριγγίας. Αντιθέτως, θα δοθούν τιμές αναφοράς, στις οποίες θα προσανατολίζονται τα ομοσπονδιακά κρατίδια. Στη συνέχεια, τα ίδια (τα κρατίδια) θα ρυθμίζουν τις λεπτομέρειες στο πλαίσιο των δικών σχεδίων για το σταδιακό άνοιγμα. 

Πηγή: Business Insider

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News