Κόσμος Πέμπτη 29/10/2020, 16:16
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Ποιος είναι ο δράστης της άγριας επίθεσης σε εκκλησία της Νίκαιας

Γαλλία: Ποιος είναι ο δράστης της άγριας επίθεσης σε εκκλησία της Νίκαιας

Έρευνες για να διαπιστώσει αν ο δράστης της επίθεσης με μαχαίρι σε εκκλησία της Νίκαιας βρισκόταν στον κατάλογο των υπόπτων για τρομοκρατία πραγματοποιεί η γαλλική αστυνομία. 

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο δράστης τραυματίστηκε κατά τη σύλληψή του, αλλά είχε τις αιθήσεις του και ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, ενώ κατά τη διάρκεια της σύλληψής του φώναζε «Αλλάχου Άκμπαρ». Σύμφωνα με πηγες με γνώση των ερευνών ο δράστης είναι 25 ετών και ονομάζεται Μπραχίμ, ενώ πιστεύεται πως έδρασε μόνος του.

Το πρώτο θύμα του ήταν  μια 70χρονη γυναίκα, της οποίας ο δράστης έκοψε το λαιμό μέσα στην εκκλησία. Το δεύτερο θύμα ήταν ο νεωκόρος της εκκλησίας, τον οποίο μαχαίρωσε μέχρι θανάτου. Ακόμη μία γυναίκα γύρω στα 40 μαχαιρώθηκε στην εκκλησία, κατάφερε να καταφύγει σε ένα γειτονικό μπαρ, αλλά τελικά υπέκυψε στα τραύματά της. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες ακόμη 6 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί. 

Η Γαλλία αύξησε το επίπεδο συναγερμού στα εδάφη της στο ανώτατο επίπεδο, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ, ο οποίος δήλωσε ενώπιον της Εθνοσυνέλευσης ότι η απάντηση της κυβέρνησης στην επίθεση θα είναι σκληρή και αμείλικτη.

Οι καμπάνες σε ολόκληρη τη Γαλλία θα ηχήσουν πένθιμα στις 15:00 τοπική ώρα στη μνήμη των θυμάτων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters, dpa

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News