Κόσμος Δευτέρα 8/02/2021, 10:10
ΙΤΑΛΙΑ

O Ντράγκι εξασφάλισε στήριξη και πιάνει δουλειά

O Ντράγκι εξασφάλισε στήριξη και πιάνει δουλειά

Σε τροχιά σχηματισμού κυβέρνησης βρίσκεται ο Μάριο Ντράγκι στην Ιταλία, αφού έχει εξασφαλίσει επί της αρχής στήριξη από τα μεγαλύτερα κόμματα της χώρας. Σήμερα, Δευτέρα, ο πρώην πρόεδρος της ΕΚΤ θα αρχίσει δεύτερο γύρο συνομιλιών με τα κόμματα, ενώ αναμένεται επίσης να συναντηθεί με εκπροσώπους εργατικών συνδικάτων και εργοδοτικών ενώσεων.

Αν όλα πάνε καλά, ο Ντράγκι θα ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες τα πρόσωπα του υπουργικού συμβουλίου πριν λάβει η χώρα η ψηφοφορία στα δύο σώματα της Βουλής για την ψήφο εμπιστοσύνης. 

Ο 73χρονος Ντράγκι επελέγη προκειμένου να δώσει τέλος στο πολιτικό αδιέξοδο, αφότου ο Τζουζέπε Κόντε παραιτήθηκε. Όλα ξεκίνησαν όταν ο Ματέο Ρέντσι απέσυρε τη στήριξη από την κυβέρνηση Κόντε και ο τελευταίος δεν κατάφερε να καλύψει το κενό εξασφαλίζοντας στήριξη από άλλους βουλευτές.

Ο πρώην κεντρικός τραπεζίτης, που οδήγησε την Ευρωζώνη σε έξοδο από την κρίση χρέους, καλείται έτσι σήμερα να οδηγήσει τη χώρα του σε έξοδο από την βαθύτατη κρίση που προκάλεσε η πανδημία. Η ομόθυμη στήριξη στο πρόσωπό του σηματοδοτεί μία ταχεία μεταστροφή του πολιτικού σκηνικού στη χώρα, όπου τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού τα τελευταία χρόνια είχαν πολύ συχνές συγκρούσεις και η αντιπολίτευση ζητούσε επίμονα πρόωρες εκλογές.  

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News