Κόσμος Σάββατο 6/02/2021, 17:49
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ξενοδοχείο του Ντόναλντ Τραμπ αντιμέτωπο με πρόστιμο 12 εκατ.δολαρίων για παραβίαση περιβαλλοντικών κανονισμών

Ξενοδοχείο του Ντόναλντ Τραμπ αντιμέτωπο με πρόστιμο 12 εκατ.δολαρίων για παραβίαση περιβαλλοντικών κανονισμών

Ξενοδοχειακό συγκρότημα του πρώην Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ έκανε παράνομη χρήση νερού από το ποτάμι του Σικάγου, παραβιάζοντας τους κανονισμούς για την προστασία του περιβάλλοντος, όπως απεφάνθη δικαστήριο του Ιλινόις. 

Η απόφαση αυτή εκκρεμούσε από δίκη του 2018 κατά του International Hotel & Tower του Τραμπ στο Σικάγο, σύμφωνα με δημοσίευμα της The Washington Post. Ο γενικός εισαγγελέας του Ιλινόις ανέφερε ότι το ξενοδοχείο του Τραμπ χρησιμοποιούσε καθημερινά 19 εκατ.γαλόνια νερού από το ποτάμι του Σικάγου για να κρατά δροσερές τις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου, επιστρέφοντας εν συνεχεία το νερό στο ποτάμι σε πολύ πιο υψηλές θερμοκρασίες. 

Το ξενοδοχείο είχε αρχικά εξασφαλίσει άδεια που του επέτρεπε να κάνει χρήση αυτής της διαδικασίας, όμως η άδειξα είχε λήξει το 2017 και δεν ανανεώθηκε, σύμφωνα με το δημοσίευμα, που σημαίνει ότι το συγκεκριμένο ξενοδοχειακό συγκρότημα παραβίαζε τους κανονισμούς εδώ και περισσότερο από τρία χρόνια. 

Σύμφωνα με τον Τύπο, το δικαστήριο ζήτησε την επιβολή της μέγιστης ποινής: 50.000 δολάρια για δύο παραβιάσεις συν επιπλέον 10.000 δολόρια ημερησίως για κάθε ημέρα που το ξενοδοχείο συνέχιζε να κρατά δροσερές τις κτιριακές εγκαταστάσεις χρησιμοποιώντας τα νερά του ποταμού. Με τις παραβιάσεις αυτές να χρονολογούνται από το 2017, η αλυσίδα ξενοδοχείων του πρώην Αμερικανού προέδρου ενδεχομένως να κληθεί να καταβάλει πρόστιμο ύψους 12 εκατ.δολαρίων.

moneyreview.gr με πληροφορίες από BusinessInsider 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
arrow-top