Κόσμος Παρασκευή 5/02/2021, 13:45
ΚΟΣΜΟΣ

Πολωνία: Ανοίγουν ξανά ξενοδοχεία – κινηματογράφοι από τα μέσα Φεβρουαρίου

Πολωνία: Ανοίγουν ξανά ξενοδοχεία – κινηματογράφοι από τα μέσα Φεβρουαρίου

Την επαναλειτουργία από τα μέσα Φεβρουαρίου των ξενοδοχείων, των κινηματογράφων και των θεάτρων ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Πολωνίας, επιχειρώντας σταδιακά βήματα χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων εν μέσω της δυσμένειας που επικρατεί μεταξύ των επιχειρήσεων.

Ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα έχει σταθεροποιηθεί στη χώρα και η κυβέρνηση επιδιώκει να αποφύγει μια νέα αναζωπύρωση που θα μπορούσε να προκύψει από μία ολική άρση των περιορισμών. «Η πλήρης επιστροφή στην οικονομική ομαλότητα θα ήταν πρόωρη» δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Ματέους Μοραβιέτσκι σε συνέντευξη Τύπου.

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα θα τεθούν σε ισχύ από τις 12 Φεβρουαρίου, αρχικά για περίοδο δύο εβδομάδων, και μετά θα επανεξεταστούν. Τα ξενοδοχεία, τα σινεμά και τα θέατρα θα επαναλειτουργήσουν στο μισό της χωρητικότητάς τους. 

Τα υπαίθρια αθλήματα θα επιτραπούν ξανά και οι πίστες του σκι θα ανοίξουν εκ νέου για το κοινό. Ωστόσο τα γυμναστήρια θα παραμείνουν κλειστά και τα εστιατόρια θα λειτουργούν μόνο με take away.

Πηγή: Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News