Κόσμος Τρίτη 27/10/2020, 17:17
ΚΟΣΜΟΣ

Pfizer: Εντός εβδομάδας οι ανακοινώσεις από την εύρεση του εμβολίου

Μία εβδομάδα θα χρειαστεί η Pfizer προκειμένου να ενημερώσει την κοινή γνώμη για την εύρεση ενός αποτελεσματικού εμβολίου εναντίον του κορωνοϊού, όπως διαβεβαίωσε σήμερα ο εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας, Άλμπερτ Μπούρλα.

«Στην περίπτωση ενός τελικού συμπεράσματος, θετικού ή αρνητικού, θα ενημερώσουμε το κοινό μόλις ολοκληρώσουμε την απαιτούμενη γραφειοκρατική δουλειά, η οποία εκτιμάται ότι θα τελειώσει σε μία εβδομάδα από τη στιγμή που θα ξέρουμε το αποτέλεσμα» δήλωσε, χαρακτηριστικά.

Αυτό σημαίνει ότι η εύρεση ενός αποτελεσματικού εμβολίου είναι αδύνατο να γνωστοποιηθεί πριν τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, οι οποίες είναι προγραμματισμένες για τις 3 Νοεμβρίου του 2020.

Υπενθυμίζεται ότι η Pfizer, σε συνεργασία με την εταιρεία BioNTch, βρίσκεται στην τελική ευθεία για την «αξιολόγηση» του εμβολίου υπό την επωνυμία BNT162b2. Κι αυτό, διότι αυτή τη στιγμή αξιολογείται η πρώτη παρτίδα δεδομένων των εργαστηριακών μελετών.

Μάλιστα, οι κλινικές δοκιμές συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, με τη συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων, και τα αποτελέσματα αναμένεται να καταστούν διαθέσιμα είτε τις επόμενες εβδομάδες -στο καλό σενάριο- είτε τους επόμενους μήνες. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News