Κόσμος Τρίτη 2/02/2021, 23:25
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

Στον Μάριο Ντράγκι θα «πέσει ο κλήρος» για σχηματισμό κυβέρνησης στην Ιταλία

Στον Μάριο Ντράγκι θα «πέσει ο κλήρος» για σχηματισμό κυβέρνησης στην Ιταλία

Ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα κάλεσε, αύριο στις 12 το μεσημέρι ώρα Ιταλίας, τον πρώην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι στο μέγαρο Κυρηνάλιο.

Όπως όλα δείχνουν, ο Ιταλός πρόεδρος θα αναθέσει στον Ντράγκι εντολή σχηματισμού κυβέρνησης , την οποία αναμένεται να στηρίξει ευρεία πολιτική πλειοψηφία. Ο ίδιος ο Ιταλός πρόεδρος, νωρίτερα, ζήτησε την σύσταση «κυβέρνησης υψηλών προδιαγραφών, η οποία να μην ταυτίζεται με καμία πολιτική δύναμη»

Ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, μετά την αποτυχία της διερευνητικής εντολής του προέδρου της ιταλικής Βουλής Ρομπέρτο Φίκο, πληροφόρησε τους Ιταλούς, μέσω τηλεοράσεως, για τις επόμενες κινήσεις του.

Ο Ματαρέλα πρόσθεσε ότι με την πανδημία του κορωνοϊού, είναι επικίνδυνο να προκηρυχθούν πρόωρες βουλευτικές εκλογές, λόγω και του συνωστισμού που μπορεί να προκληθεί στις προεκλογικές ομιλίες και συναντήσεις.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι χρειάζεται μια σταθερή κυβέρνηση η οποία να είναι σε θέση να διαχειριστεί την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που προέκυψε από την πανδημία και να παρουσιάσει στις Βρυξέλλες το συνολικό σχέδιο για τη διαχείριση των κονδυλίων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News