Κόσμος Τρίτη 2/02/2021, 12:45
ΚΟΣΜΟΣ

Moderna: Πρόταση να γεμίζει τα φιαλίδια του εμβολίου με 15 δόσεις

Moderna: Πρόταση να γεμίζει τα φιαλίδια του εμβολίου με 15 δόσεις

Να γεμίζει τα φιαλίδιά της με πρόσθετες δόσεις του εμβολίου της για την Covid-19 προτείνει η Moderna, σε μία προσπάθεια  να επιταχυνθούν οι διαδιασίες παραγωγής και διανομής των εμβολίων. 

Τα φιαλίδια της αμερικανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας, της οποίας το εμβόλιο στηρίζεται στην τεχνολογία mRNA, περιλαμβάνουν σήμερα 10 δόσεις. Σε ανακοίνωσή της προτείνει η ποσότητα να αυξηθεί σε έως και 15 δόσεις. 

«Η Moderna θα χρειαστεί να έχει περαιτέρω συζητήσεις με τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για να εξασφαλίσει ότι ο οργανισμός βλέπει θετικά την προσέγγιση αυτή προτού την εφαρμόσει» ξεκαθαρίζει στην ανακοίνωσή της η εταιρεία. Ο πρόεδρος της Moderna Στίβεν Χογκ σημειώνει ότι οι επιπρόσθετες δόσεις θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση περιορισμών σε επίπεδο παραγωγικής ικανότητας, επισημαίνοντας ότι «πέρα από την ποσότητα του φαρμακευτικού προϊόντος που διατίθεται, υπάρχει επίσης θέμα πόσα φιαλίδια μπορεί κανείς να γεμίσει σε μια δεδομένη χρονική περίοδο».

Το CNBC είχε μεταδώσει από την περασμένη Παρασκευή ότι η Moderna ζήτησε από τον  FDA άδεια να γεμίζει τα φιαλίδια του εμβολίου της κατά της COVID-19 με έως και 5 επιπλέον δόσεις.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News