Κόσμος Δευτέρα 1/02/2021, 11:52
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Στο τραπέζι η έγκριση των εμβολίων Sputnik V και Sinovac

Γερμανία: Στο τραπέζι η έγκριση των εμβολίων Sputnik V και Sinovac

Τη χρήση του ρωσικού και του κινεζικού εμβολίου ενδεχομένως να εξετάσει η Γερμανία, σε μία προσπάθεια να επιταχύνει το πρόγραμμα εμβολιασμού στη χώρα.

Καθώς η πολιτική ηγεσία της Γερμανίας αντιμετωπίζει έντονες επικρίσεις για τους ρυθμούς εμβολιασμών και την έλλειψη εμβολίων, ο πρωθυπουργός του κρατιδίου της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ δήλωσε ότι η χώρα θα πρέπει να εξετάσει την έγκριση των σκευασμάτων Sputnik V και Sinovac.

Ο ομόλογός του από το κρατίδιο του Βρανδεμβούργου, Ντίτμαρ Βόιντκε, συμφώνησε ότι η Γερμανία θα πρέπει να εξετάσει τα εμβόλια και άλλων χωρών. «Πιστεύω ότι είναι αναγκαίο και δυνατό να εκτιμηθούν αυτά τα εμβόλια εάν είναι διαθέσιμα. Και εάν είναι ασφαλή και αποτελεσματικά, τότε θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν», δήλωσε ο Βόιντκε, εκτιμώντας ότι η διαδικασία της έγκρισης θα μπορούσε να είναι τόσο γρήγορη όσο ήταν για το εμβόλιο της Pfizer.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής, η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που έχει εγκρίνει το ρωσικό και το κινεζικό εμβόλιο είναι η Ουγγαρία, με την κίνησή της αυτή να προκαλεί δυσφορία στις Βρυξέλλες. Εφόσον μία χώρα όπως η Γερμανία αναγκαστεί -λόγω των μεγάλων καθυστερήσεων στις παραδόσεις των εμβολίων που έχουν ήδη ανακοινώσει οι Pfizer/BioNTech, AstraZeneca και Moderna- να στραφεί στα σκευάσματα Sputnik V και Sinovac, τότε οι αντιδράσεις στην Ευρώπη προβλέπονται έντονες. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Guardian

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News