Κόσμος Σάββατο 30/01/2021, 19:18
ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

Μόλις επτά κενές κλίνες ΜΕΘ στην ηπειρωτική Πορτογαλία

Πάνω από 10.000 τα ημερήσια κρούσματα

Μόλις επτά κενές κλίνες ΜΕΘ στην ηπειρωτική Πορτογαλία

Δραματική είναι η κατάσταση στην Πορτογαλία, η οποία διαθέτει μόνο επτά κενές κλίνες ΜΕΘ για ασθενείς με κορωνοϊού στα νοσοκομεία της ηπειρωτικής χώρας, με αποτέλεσμα αρκετά περιστατικά να μεταφέρονται στα νησιά.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Υγείας, από τις 850 κλίνες ΜΕΘ στην ηπειρωτική χώρα, οι 843 είναι κατειλημμένες, ως απόρροια της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων Covid-19 τις τελευταίες εβδομάδες. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Πορτογαλία είναι μία χώρα πληθυσμιακά σαν την Ελλάδα, με τα ημερήσια κρούσματα να υπερβαίνουν σταθερά τις 10.000, και τους θανάτους να διατηρούνται σταθερά σε τριψήφια επίπεδα.

Συνολικά, από το ξέσπασμα της πανδημίας, η ιβηρική χώρα έχει καταγράψει 711.018 περιστατικά Covid-19 και 12.179 νεκρούς, διαθέτοντας τον υψηλότερο μέσο όρο των κατά κεφαλήν κρουσμάτων και θανάτων επταημέρου, σ’ όλο τον κόσμο.

Με τις κλίνες στην ενδοχώρα να εξαντλούνται, οι υγειονομικές αρχές έχουν αρχίσει τη μεταφορά ασθενών σε νησιά, όπου το σύστημα υγείας υφίσταται λιγότερη πίεση.

Η κυβέρνηση έχει αποδώσει τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στην απόφαση για «χαλάρωση» των περιορισμών κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, αλλά και στην ταχύτατη εξάπλωση του βρετανικού στελέχους.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News