Κόσμος Πέμπτη 28/01/2021, 20:47
ΕΜΒΟΛΙΑ

Σταματούν οι πρώτες δόσεις των εμβολίων στο Παρίσι και σε δύο γειτονικές περιοχές

Σταματούν οι πρώτες δόσεις των εμβολίων στο Παρίσι και σε δύο γειτονικές περιοχές

Οι ελλείψεις εμβολίων ανάγκασαν το Παρίσι και δύο ακόμη περιοχές που εκπροσωπούν περίπου το ένα-τρίτο του γαλλικού πληθυσμού να αναβάλουν την χορήγηση των πρώτων δόσεων, όπως ανέφεραν πηγές τις οποίες επικαλέστηκε τηλεγράφημα του Reuters. 

Η αρμόδιες υγειονομικές αρχές του Παρισιού και των γειτονικών περιοχών, σε μία περιφέρεια 12,1 εκατ.κατοίκων, ενημέρωσαν τα νοσοκομεία ότι από τις 2 Φεβρουαρίου θα παραλείπεται η πρώτη δόση των εμβολίων, σύμφωνα με τις πηγές. Οι ίδιες υπηρεσίες ανέφεραν ότι η δεύτερη δόση θα συνεχιστεί χωρίς να δοθούν περαιτέρω διευκρινίσεις. Οι εν λόγω αρχές επικαλέστηκαν για την ενέργειά τους αυτή «την εξαιρετικά περιορισμένη διαθεσιμότητα εμβολίων και την ανάγκη να διασφαλιστεί η δεύτερη δόση για τα άτομα που έχουν ήδη εμβολιστεί». 

H Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με ελλείψεις εμβολίων καθώς η Pfizer περιόρισε προσωρινά τις προμήθειές της και η AstraZeneca ανακοίνωσε ότι θα μειώσει τις ποσότητες των εμβολίων που επρόκειται να διανείμει στην Ε.Ε. στο πρώτο τρίμηνο, λόγω προβλημάτων στην παραγωγή σε μονάδα της στο Βέλγιο. Η Πορτογαλία έχει ήδη ανακοινώσει ότι οι ποσότητες εμβολίων που θα παραλάβει θα είναι μικρότερες απ΄ό,τι είχε προγραμματίσει, ενώ η Γερμανία προβλέπει ότι οι ελλείψεις θα συνεχιστούν έως τον Απρίλιο. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News