Κόσμος Πέμπτη 28/01/2021, 20:47
ΕΜΒΟΛΙΑ

Σταματούν οι πρώτες δόσεις των εμβολίων στο Παρίσι και σε δύο γειτονικές περιοχές

φωτ. REUTERS/Gonzalo Fuentes

Οι ελλείψεις εμβολίων ανάγκασαν το Παρίσι και δύο ακόμη περιοχές που εκπροσωπούν περίπου το ένα-τρίτο του γαλλικού πληθυσμού να αναβάλουν την χορήγηση των πρώτων δόσεων, όπως ανέφεραν πηγές τις οποίες επικαλέστηκε τηλεγράφημα του Reuters. 

Η αρμόδιες υγειονομικές αρχές του Παρισιού και των γειτονικών περιοχών, σε μία περιφέρεια 12,1 εκατ.κατοίκων, ενημέρωσαν τα νοσοκομεία ότι από τις 2 Φεβρουαρίου θα παραλείπεται η πρώτη δόση των εμβολίων, σύμφωνα με τις πηγές. Οι ίδιες υπηρεσίες ανέφεραν ότι η δεύτερη δόση θα συνεχιστεί χωρίς να δοθούν περαιτέρω διευκρινίσεις. Οι εν λόγω αρχές επικαλέστηκαν για την ενέργειά τους αυτή «την εξαιρετικά περιορισμένη διαθεσιμότητα εμβολίων και την ανάγκη να διασφαλιστεί η δεύτερη δόση για τα άτομα που έχουν ήδη εμβολιστεί». 

H Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με ελλείψεις εμβολίων καθώς η Pfizer περιόρισε προσωρινά τις προμήθειές της και η AstraZeneca ανακοίνωσε ότι θα μειώσει τις ποσότητες των εμβολίων που επρόκειται να διανείμει στην Ε.Ε. στο πρώτο τρίμηνο, λόγω προβλημάτων στην παραγωγή σε μονάδα της στο Βέλγιο. Η Πορτογαλία έχει ήδη ανακοινώσει ότι οι ποσότητες εμβολίων που θα παραλάβει θα είναι μικρότερες απ΄ό,τι είχε προγραμματίσει, ενώ η Γερμανία προβλέπει ότι οι ελλείψεις θα συνεχιστούν έως τον Απρίλιο. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Money Review