Κόσμος Παρασκευή 5/07/2024, 19:40
ΚΟΣΜΟΣ

Νέες εκλογές για τον Δήμο Χειμάρρας στις 4 Αυγούστου μετά την καθαίρεση Μπελέρη

Νέες εκλογές για τον Δήμο Χειμάρρας στις 4 Αυγούστου μετά την καθαίρεση Μπελέρη

Στις 4 Αυγούστου θα διεξαχθούν εκλογές για το Δήμο Χειμάρρας, αφού ο Φρέντη Μπελέρης καθαιρέθηκε σήμερα (5/7) με απόφαση της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής στα Τίρανα. Ο ευρωβουλευτής μεταφέρθηκε σιδηροδέσμιος για να παρακολουθήσει τη διαδικασία, ενώ λίγο αργότερα έστειλε μήνυμα ότι το παζλ μεθοδεύσεων του Ράμα ολοκληρώθηκε.

«Το παζλ μεθοδεύσεων -που εμπνεύστηκε και εκτέλεσε από την αρχή έως το τέλος ο κ. Ράμα- ολοκληρώθηκε σήμερα. Το σχέδιο του ήταν εξαρχής να μην μπορέσω να αναλάβω τα καθήκοντα μου ως εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας», αναφέρει σε δήλωσή του ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Φρέντι Μπελέρης. Και συνεχίζει: «Για να γίνει αυτό χρειάστηκε η πραξικοπηματική σύλληψη μου, μια δίκη-παρωδία, με μάρτυρα κατηγορίας που ομολόγησε ότι πληρώθηκε από την αλβανική αστυνομία για να ψευδομαρτυρήσει, μια δικαστής που έχει απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα λόγω πλαστογραφίας εγγράφων και μια διορισμένη και όχι κληρωθείσα πρόεδρος του Εφετείου».

«Χρειάστηκε η παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας για ολόκληρους μήνες, χρειάστηκε επίσης η παραβίαση του ευρωπαϊκού κεκτημένου, η καταπάτηση κάθε έννοιας δημοκρατικής αρχής με την “κατάληψη” που ακολούθησε στον Δήμο Χειμάρρας. Στον Δήμο όπου νίκησε η Δημοκρατία και στη συνέχεια -δυστυχώς- εκμαυλίστηκε στον ύψιστο βαθμό», αναφέρει επίσης στη δήλωσή του και προσθέτει: «Αποκορύφωμα είναι ότι μου δόθηκε διοικητική άδεια να παρευρεθώ στην ανακοίνωση της απόφασης καθαίρεσης μου, ενώ δεν μου δόθηκε αντίστοιχη άδεια για να ορκιστώ δήμαρχος, δημιουργώντας επικίνδυνο δεδικασμένο για τους δημοκρατικούς θεσμούς».

«Ωστόσο, ο δίκαιος αγώνας μας θα συνεχιστεί. Το οφείλουμε στους Χειμαρριώτες, το οφείλουμε στους Έλληνες, το οφείλουμε όμως και στους Ευρωπαίους πολίτες. Σε όσους, δηλαδή, δεν δέχτηκαν ποτέ εκπτώσεις στο κράτος Δικαίου και τη Δημοκρατία», καταλήγει ο κ. Μπελέρης.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από ertnews.gr

Διαβάστε επίσης: 

ΥΠΕΞ για καθαίρεση Μπελέρη: Εγείρει ερωτηματικά για το κράτος δικαίου στην Αλβανία

Καθαιρέθηκε από δήμαρχος Χειμάρρας ο Φρέντι Μπελέρης

Φρ. Μπελέρης: Η εκλογή μου στις ευρωεκλογές θα είναι δικαίωση για την ελληνική μειονότητα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News