Κόσμος Τετάρτη 27/01/2021, 16:14
ΚΟΣΜΟΣ

Χαλαρώνει το lockdown η Κύπρος

Χαλαρώνει το lockdown η Κύπρος

Τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων ανακοίνωσε η Κύπρος, καθώς η μείωση των κρουσμάτων επιτρέπει το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων και των εμπορικών κέντρων στις 8 Φεβρουαρίου. 

Η χώρα βρίσκεται σε αυστηρό lockdown από τις 10 Ιανουαρίου, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων και του εντοπισμού της βρετανικής μετάλλαξης του κορωνοϊού. 

Ήδη από το Δεκέμβριο είχαν απαγορευτεί οι μεγάλες συγκεντρώσεις, ενώ είχαν κλείσει τα εμπορικά κέντρα και τα εστιατόρια. 

Οι αρχές δίνουν το πράσινο φως για να ανοίξουν τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής από την 1η Φεβρουαρίου, επιτρέποντας έως και στο 50% των εργαζομένων στις εταιρείες παροχής υπηρεσιών να επιστρέψουν στις δουλειές τους. Παράλληλα, επιτρέπονται κάποιες περιορισμένες οικογενειακές συγκεντρώσεις. 

Από τις 8 Φεβρουαρίου, εκτός από τα δημοτικά σχολεία και τα μεγάλα εμπορικά καταστήματα, θα ανοίξουν και οι εκκλησίες, με μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό πιστών στα 50 άτομα. 

Τα κρούσματα στην Κύπρο κινούνται κάτω από το φράγμα των 200 εδώ και μία εβδομάδα. Από την αρχή της πανδημίας, στη χώρα έχουν καταγραφεί 30.252 κρούσματα και 190 θάνατοι.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Guardian 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News