Κόσμος Δευτέρα 25/01/2021, 17:23
ΚΟΣΜΟΣ

Ποδίατροι, χειροπράκτες και οπτομέτρες χορηγούν το εμβόλιο

Ποδίατροι, χειροπράκτες και οπτομέτρες χορηγούν το εμβόλιο

Σε μία στρατιά από εθελοντές, συχνά χωρίς ουσιαστική εμπειρία, απευθύνονται οι ΗΠΑ προκειμένου να μπορέσουν να εμβολιάσουν τα 330  εκατομμύρια των Αμερικανών κατά του κορωνοϊού.

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Andrew Cuomo, χαλαρώνει τους κανονισμούς για να επιτρέψει σε ποδίατρους, οδοντίατρους και φοιτητές φαρμακευτικής να χορηγούν το εμβόλιο. Στο Κολοράντο, ο κυβερνήτης Jared Polis εντάσσει στο πρόγραμμα χειροπράκτες και οπτομέτρες. Το Κονέκτικατ και το Νιου Τζέρσι «στρατολογούν» συνταξιούχους για τα εμβολιαστικά κέντρα, καθώς το αμερικανικό σύστημα υγείας βρίσκεται ήδη στα όριά του λόγω των αυξημένων νοσηλειών, με αποτέλεσμα οι πιστοποιημένοι γιατροί και νοσηλευτές να μην μπορούν να αναλάβουν και τα καθήκοντα των εμβολιαστών.

Στο Κολοράντο, το Κονέκτικατ και τη Νεβάδα εθελοντές μπορούν να δηλώσουν και οι κτηνίατροι, καθώς αυτό που ουσιαστικά καλούνται να κάνουν οι εμβολιαστές είναι να εφαρμόσουν πιστά τις οδηγίες που έχουν δώσει οι φαρμακευτικές και να είναι προετοιμασμένοι να δώσουν τις πρώτες βοήθειες (καρδιοπνευμονική ανάνηψη, ένεση επινεφρίνης,  διατήρηση ανοικτού αεραγωγού) στην περίπτωση σοβαρής αλλεργικής αντίδρασης.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News