Κόσμος Δευτέρα 25/01/2021, 15:53
ΥΠ. ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΥΛΟΥ

Στις «ασφαλείς χώρες καταγωγής» το Μπαγκλαντές και το Πακιστάν 

Φωτ. AP

Επικαιροποιήθηκε ο κατάλογος των «ασφαλών χωρών καταγωγής» με κοινή απόφαση του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη, και του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Ειδικότερα, κατόπιν εισήγησης του γενικού γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής, προστίθενται στην παραπάνω λίστα το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές, χώρες από τις οποίες προέρχεται μεγάλος αριθμός μεταναστών που εισέρχονται στην Ελλάδα. Παράλληλα, διατηρούν το χαρακτηρισμό τους ως ασφαλείς χώρες καταγωγής οι Γκάνα, Σενεγάλη, Τόγκο, Γκάμπια, Μαρόκο, Αλγερία, Τυνησία, Αλβανία, Γεωργία, Ουκρανία, Ινδία και Αρμενία.  

Σημειώνεται ότι η Ομάδα Εργασίας που έχει συσταθεί για τον καθορισμό ασφαλών τρίτων χωρών και ασφαλών χωρών καταγωγής, σύντομα θα υποβάλει τις προτάσεις της για την αναμόρφωση του νομοθετικού και κανονιστικού πλαισίου που διέπει τον καθορισμό των τρίτων χωρών που χαρακτηρίζονται ως ασφαλείς. Θα εισηγηθεί την εξειδίκευση, το είδος, την προέλευση, το εύρος και τον τρόπο αξιολόγησης των στοιχείων που λαμβάνονται υπ’ όψιν για την έκδοση των σχετικών κοινών υπουργικών αποφάσεων.  

Money Review