Κόσμος Δευτέρα 25/01/2021, 14:51
ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν: Παράνομες και επικίνδυνες οι διαδηλώσεις υπέρ Ναβάλνι

Πούτιν: Παράνομες και επικίνδυνες οι διαδηλώσεις υπέρ Ναβάλνι

«Παράνομες και επικίνδυνες» χαρακτήρισε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν τις διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο με αίτημα την απελευθέρωση του σφοδρού επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι.

Απαντώντας σε ερωτήσεις φοιτητών, ο πρόεδρος της Ρωσίας σημείωσε ότι κανείς δεν πρέπει να καταφεύγει σε «παράνομες ενέργειες» για την προώθηση «πολιτικών συμφερόντων».

Η ρωσική αστυνομία κατέφυγε στη χρήση βίας για να διαλύσει τις συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη τη Ρωσία, καθώς δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι αψήφησαν το κρύο και τις προειδοποιήσεις των αρχών και διαδήλωσαν απαιτώντας την απελευθέρωση του Ναβάλνι. Πάνω από 3.000 άτομα συνελήφθησαν.

Ένας συνεργάτης του Ναβάλνι, ο Λεονίντ Βολκόβ, απηύθυνε νωρίτερα σήμερα κάλεσμα για νέες διαδηλώσεις στη Ρωσία στις 31 Ιανουαρίου.

Το θέμα της κράτησης του Ναβάλνι είναι μεταξύ των θεμάτων που συζητούνται στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. Προσερχόμενος στη συνεδρίαση ο ύπατος Εκπρόσωπος της Ε.Ε. Ζοζέπ Μπορέλ εξέφρασε την ανησυχία του για το «κύμα συλλήψεων» και την κράτηση του Ναβάλνι, σημειώνοντας πως το ζήτημα θα είναι το πρώτο στην ατζέντα.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News