Κόσμος Τρίτη 27/10/2020, 11:33
ΚΟΣΜΟΣ

Παρίσι προς Άγκυρα: «Μην ανακατεύεστε στις υποθέσεις μας»

Παρίσι προς Άγκυρα: «Μην ανακατεύεστε στις υποθέσεις μας»

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η διαμάχη μεταξύ της Γαλλίας και της Τουρκίας, μία ημέρα αφότου ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε σε μποϊκοτάζ των γαλλικών προϊόντων, καταγγέλλοντας τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν για «αντιμουσουλμανική» ρητορική.

Την σκυτάλη στον «πόλεμο» δηλώσεων πήρε σήμερα ο υπουργός Εστερικων της Γαλλίας, Γκεράλντ Νταρμανέν, ο οποίος συνέστησε στην Άγκυρα «να μην αναμιγνύεται στις εσωτερικές υποθέσεις της Γαλλίας».

Τα σκίτσα που απεικονίζουν τον προφήτη Μωάμεθ στη Γαλλία έχουν ξεσηκώσει κύμα οργής στον μουσουλμανικό κόσμο. Ο Ερντογάν έφτασε στο σημείο να αμφισβητεί την ψυχική υγεία του Μακρόν, ωθώντας το Παρίσι να ανακαλέσει τον πρέσβη του στην Άγκυρα, ενώ το κοινοβούλιο του Πακιστάν ενέκρινε ψήφισμα που ζητούσε από την κυβέρνηση να ανακαλέσει τον απεσταλμένο της από το Παρίσι.

«Θα πρέπει να μας σοκάρει το ότι ξένες δυνάμεις αναμειγνύονται σε αυτό που συμβαίνει στη Γαλλία» δήλωσε ο Νταρμανέν στον ραδιοφωνικό σταθμό France Inter, αναφερόμενος στην υπόθεση του αποκεφαλισμού του καθηγητή νωρίτερα αυτό τον μήνα από έναν ακραίο ισλαμιστή στο Παρίσι και στα όσα επακολούθησαν.

«Η Τουρκία δεν πρέπει να παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις της Γαλλίας» πρόσθεσε ο Γάλλος υπουργό;.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News