Κόσμος Κυριακή 24/01/2021, 13:57
ΚΟΣΜΟΣ

Προς νέο lockdown η Γαλλία

Προς νέο lockdown η Γαλλία

Η Γαλλία θα μπει και πάλι σε lockdown μέσα στις επόμενες ημέρες, καθώς το νέο κύμα των κρουσμάτων, εξαιτίας του νέου στελέχους του κορωνοϊού, λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις, όπως γράφει η Journal du Dimanche. 

Η εφημερίδα αναφέρει ότι η απόφαση για το τρίτο lockdown θα μπορούσε να ανακοινωθεί από τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν το βράδυ της Τετάρτης. Η νέα καραντίνα ενδεχομένως να αρχίσει πριν από τα τέλη της εβδομάδας και να διαρκέσει τουλάχιστον τρεις εβδομάδες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ. 

Η Γαλλία πέρασε την Παρασκευή το φράγμα των 3 εκατ. κρουσμάτων και η εξάπλωση της μετάλλαξης του κορωνοϊού αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά τις επόμενες εβδομάδες στη χώρα. 

Σήμερα, στη Γαλλία ισχύει βραδινή απαγόρευση κυκλοφορίας, ενώ τα εστιατόρια, τα σινεμά, τα μουσεία και τα γυμναστήρια είναι κλειστά. 

Το δεύτερο lockdown της χώρας, που είχε αρχίσει στα τέλη του Οκτωβρίου, είχε καταφέρει να αντιστρέψει την αύξηση των κρουσμάτων. Όμως, οι νοσηλείες και οι ασθενείς στις ΜΕΘ παραμένουν πέντε φορές υψηλότερα σε σχέση με τον Αύγουστο, πιέζοντας το σύστημα υγείας. 

Σε ένα ενδεχόμενο νέο lockdown, τα σχολεία θα μείνουν ανοικτά, είπε ο υπουργός Παιδείας. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News