Κόσμος Σάββατο 23/01/2021, 15:50
ΚΟΣΜΟΣ

Πέθανε ο Λάρι Κίνγκ

Πέθανε ο Λάρι Κίνγκ

Ο Λάρι Κινγκ, εμβληματικός παρουσιαστής του CNN για πολλά χρόνια, μέσω των συνεντεύξεων του, της αναρίθμητης παραγωγής ειδήσεων, αλλά και των ενδυματολογικών ιδιαιτεροτήτων του, πέθανε. Ήταν 87 ετών. Ο γιος του, Τσανς, επιβεβαίωσε το θάνατο του Κινγκ, σήμερα το πρωί.

Είχε γεννηθεί 19 Νοεμβρίου του 1933 στο Μπρούκλιν από γονείς Εβραίους μετανάστες. Ο πατέρας του Άαρον ήταν από την Αυστρία και η μητέρα του Τζένι, μοδίστρα στο επάγγελμα, από τη Λιθουανία.

Ο Λάρι Κινγκ ονειρευόταν σε όλη του τη ζωή να κάνει καριέρα στο ραδιόφωνο. Έκανε το ξεκίνημά του ως πρωινός dj στο Μαϊάμι στη Φλόριντα το 1957 και στη συνέχεια μπήκε το 1978 στον χώρο των εθνικών ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών καθώς είχε αποκτήσει ένα αφοσιωμένο κοινό χάρη στον ιδιαίτερο τρόπο με τον οποίο έκανε τις συνεντεύξεις.

Το CNN του ανέθεσε την παρουσίαση εκπομπής σε ζώνη υψηλής τηλεθέασης το 1985, ενώ παρέμεινε σε αυτό το πόστο μέχρι τη στιγμή που αντικαταστάθηκε από τον Βρετανό Πιρς Μόργκαν το 2010. 

Ο Κινγκ παρουσίαζε την εκπομπή «Larry King Live» στο CNN για περισσότερα από 25 χρόνια, παίρνοντας συνεντεύξεις από προεδρικούς υποψηφίους, διασημότητες, αθλητές, πρωταγωνιστές ταινιών, αλλά και απλούς, καθημερινούς ανθρώπους.

Ο ίδιος, συνταξιοδοτήθηκε το 2010, έχοντας συμπληρώσει περισσότερα από 6.000 επεισόδια της τηλεοπτικής εκπομπής του.

Ο Λάρι Κινγκ είχε παντρευτεί οκτώ φορές με επτά γυναίκες (ο τελευταίος του γάμος με την Shawn Southwick, έληξε με διαζύγιο το 2019).

Μία ανακοίνωση αναρτήθηκε στην επιβεβαιωμένη σελίδα του στο δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης Facebook, ανακοινώνοντας το θάνατό του.

«Με βαθιά λύπη, η Ora Media ανακοινώνει το θάνατο του συνιδρυτού μας, τηλεοπτικού παρουσιαστή και φίλου Λάρι Κινγκ, που πέθανε σήμερα το πρωί, σε ηλικία 87 ετών, στο ιατρικό κέντρο Cedars-Sinai Medical Center, στο Λος Άντζελες» ανέφερε η ανακοίνωση.

«Για 63 χρόνια και μέσω του ραδιοφώνου, της τηλεόρασης, αλλά και ψηφιακών μέσων, οι αρκετές χιλιάδες συνεντεύξεων, βραβείων και παγκόσμιας αναγνώρισης του Λάρι, αποτέλεσαν μία απόδειξη του μοναδικού του και διαρκούς ταλέντου του, ως παρουσιαστή» πρόσθετε η ίδια ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση, δεν αναφέρθηκε η αιτία του θανάτου του. Ο Κινγκ εισήλθε στο νοσοκομείο με COVID-19, στις αρχές Ιανουαρίου και στο αναφερόμενο παραπάνω ιατρικό κέντρο, όπως είχε δηλώσει τότε, μία πηγή που βρίσκεται κοντά στην οικογένεια του.

 Το 1987 είχε υποστεί καρδιακή προσβολή και το 2017 διαγνώστηκε με καρκίνο στον πνεύμονα.

Το 2019 έπαθε εγκεφαλικό επεισόδιο ενώ μέσα σε διάστημα πέντε εβδομάδων τον Αύγουστο του 2020έχασε δύο από τα πέντε παιδιά του και συγκεκριμένα τον γιο του Άντι, 65 ετών, από καρδιακή προσβολή, και την κόρη του Σάια, 51 ετών, από καρκίνο του πνεύμονα.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News