Κόσμος Παρασκευή 22/01/2021, 14:20
ΚΟΣΜΟΣ

Εμβόλια: Διευκρινίσεις από την Pfizer για τις καθυστερήσεις θα ζητήσει η Κομισιόν

Φωτ. ΑP

Διευκρινίσεις από την Pfizer για νέες καθυστερήσεις στην παράδοση εμβολίων κατά του κορωνοϊού στις χώρες της Ε.Ε. θα ζητήσει την επόμενη εβδομάδα Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως δήλωσε νωρίτερα σήμερα εκπρόσωπος της Κομισιόν.

«Θα ζητήσουμε διευκρινίσεις από την εταιρεία» δήλωσε ο εκπρόσωπος σε συνέντευξη Τύπου απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη μείωση στις παραδόσεις εμβολίων.

Τόσο η Pfizer, όσο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχαν διαβεβαιώσει ότι δεν θα υπάρξουν επιπλέον καθυστερήσεις την επόμενη εβδομάδα, μετά την επιβράδυνση στις προμήθειες που καταγράφηκε αυτήν την εβδομάδα.

Νωρίτερα σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Πολωνίας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η χώρα του να ακολουθήσει τη νομική οδό τον επόμενο μήνα εφόσον η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία δεν παραδώσει όλες τις δόσεις εμβολίων που έχουν συμφωνηθεί.

«Νομίζω ότι μια τέτοια απόφαση (σχετικά με τη νομική δράση) θα μπορούσε να ληφθεί τον επόμενο μήνα αν οι προμήθειες δεν ολοκληρωθούν σύμφωνα με τη δέσμευση της παρασκευάστριας εταιρείας» δήλωσε σε κρατικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό.

Υπενθυμίζεται πως και η Ιταλία εξετάζει να κινηθεί νομικά εν μέσω των αντιδράσεων που έχουν προκαλέσει οι περικοπές στην προμήθεια εμβολίων στην Ευρώπη.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News