Κόσμος Παρασκευή 22/01/2021, 09:45
ΚΟΣΜΟΣ

Η ορκωμοσία Μπάιντεν ξεπέρασε σε τηλεθέαση την ορκωμοσία Τραμπ

Η ορκωμοσία Μπάιντεν ξεπέρασε σε τηλεθέαση την ορκωμοσία Τραμπ

Περίπου 40 εκατομμύρια άτομα παρακολούθησαν τη ζωντανή τηλεοπτική κάλυψη της ορκωμοσίας του νέου προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν μέσω έξι τηλεοπτικών δικτύων, σύμφωνα με στοιχεία της Nielsen data. Πρόκειται για αύξηση τηλεθέασης κατά 4% σε σύγκριση με τον αριθμό των τηλεθεατών που είχαν παρακολουθήσει την ορκωμοσία του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Ο αριθμός αυτός αφορά διάστημα τηλεθέασης 30 λεπτών από τις 11.45 της Τετάρτης, όταν ορκίστηκε ο Μπάιντεν, αλλά και όταν εκφώνησε την ομιλία του μπορστά από το Καπιτώλιο. Η μέτρηση αφορά το τηλεοπτικό κοινό των δικτύων ABC, CBS και NBC, αλλά και των δικτύων καλωδιακής τηλεόρασης Fox News, CNN και MSNBC.

Το 2017 περίπου 38,3 εκατομμύρια είχαν παρακολουθήσει την τελετή της ορκωμοσίας και την ομιλία του Τραμπ. Την ορκωμοσία του Μπαράκ Ομπάμα το 2009 είχαν παρακολουθήσει 51,2 εκατομμύρια θεατές.

Τα παραπάνω στατιστικά στοιχεία δεν συμπεριλαμβάνουν τους ανθρώπους που παρακολούθησαν ζωντανά την τελετή της ορκωμοσίας μέσα από ψηφιακές πλατφόρμες (Twitter, Facebook και YouTube) ούτε όσους παρακολούθησαν την τελετή της ορκωμοσίας εκτός των σπιτιών τους, π.χ. σε μπαρ ή εστιατόρια.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News