Κόσμος Τρίτη 27/10/2020, 08:52
ΚΟΣΜΟΣ

Το Ριάντ καταδικάζει τα σκίτσα «που προσβάλλουν τον Μωάμεθ»

Τα σκίτσα που προσβάλλουν τον προφήτη Μωάμεθ, αλλά και κάθε απόπειρα να συνδεθεί το ισλάμ με την τρομοκρατία, καταδίκασε η Σαουδική Αραβία, αποφεύγοντας ωστόσο να επαναλάβει το κάλεσμα άλλων μουσουλμανικών χωρών για ανάληψη δράσης με αφορμή το ζήτημα.

Αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε επίσης ότι η Σαουδική Αραβία καταδικάζει όλες τις τρομοκρατικές ενέργειες, σε μια προφανή αναφορά στην αποκεφαλισμό του καθηγητή στο Παρίσι νωρίτερα αυτό τον μήνα από έναν ακραίο ισλαμιστή επειδή έδειξε σκίτσα του Μωάμεθ στην τάξη που δίδασκε.

Τα σκίτσα που απεικονίζουν τον προφήτη Μωάμεθ προκάλεσαν οργή στον μουσουλμανικό κόσμο με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν να καλεί σε μποϊκοτάζ γαλλικών προϊόντων και το κοινοβούλιο του Πακιστάν να εγκρίνει ψήφισμα που καλεί την κυβέρνηση να ανακαλέσει τον απεσταλμένο της από το Παρίσι.

Οι εκκλήσεις για μποϊκοτάζ των σούπερ μάρκετ της γαλλικής αλυσίδας Carrefour στη Σαουδική Αραβία έγιναν viral στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, αν και τα δύο μεγαλύτερα καταστήματα στο Ριάντ χθες ήταν γεμάτα, σύμφωνα με ανταπόκριση του Reuters. Εκπρόσωπος της εταιρείας στη Γαλλία σχολίασε ότι δεν φαίνεται προς το παρόν να υπάρχει αντίκτυπος από το κάλεσμα για μποϊκοτάζ.

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News