Κόσμος Τρίτη 27/10/2020, 07:53
ΚΟΣΜΟΣ

Πολύνεκρη βομβιστική επίθεση στο Πακιστάν

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους -ανάμεσά τους και παιδιά- από έκρηξη βόμβας σε θρησκευτικό σχολείο στην πόλη Πεσαβάρ του Πακιστάν. Από την έκρηξη υπάρχουν δεκάδες τραυματίες, σύμφωνα με αξιωματούχους της αστυνομίας και των νοσοκομειακών αρχών. 

«Η έκρηξη έγινε κατά τη διάρκεια της διδασκαλίας του Κορανίου. Άγνωστος μετέφερε τσάντα (σ.σ. με εκρηκτικά) στο εσωτερικό του ιεροδιδασκαλείου», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Βακάρ Αζίμ, στέλεχος της αστυνομίας στην Πεσαβάρ.

Σύμφωνα με εργαζόμενο στο κοντινό νοσοκομείο Lady Reading, πολλά από τα θύματα έχουν εγκαύματα ή τραυματισμούς από την έκρηξη και αρκετοί τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση, συμπεριλαμβανομένων πολλών μαθητών.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Πεσαβάρ, το οποίο βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστών, που συγκλονίζεται από ισλαμιστική βία. Αν και τα περιστατικά στην πόλη -και στο Πακιστάν γενικότερα- έχουν υποχωρήσει τα τελευταία χρόνια, παρατηρείται αύξηση φέτος των επιθέσεων εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας στην επαρχία Κχιμπέρ Πακχτουνουα, πρωτεύουσα της οποίας είναι το Πεσαβάρ. 

Την ευθύνη ορισμένων επιθέσεων την έχουν αναλάβει οι Ταλιμπάν του Πακιστάν.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News