Κόσμος Τετάρτη 20/01/2021, 09:13
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ απένειμε χάρη σε Μπάνον, ράπερς, αλλά όχι στον εαυτό του

Ο Τραμπ απένειμε χάρη σε Μπάνον, ράπερς, αλλά όχι στον εαυτό του

Με την απονομή χάρης σε δεκάδες άτομα ολοκληρώνεται η θητεία του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο. Ο απερχόμενος πρόεδρος πάντως δεν έδωσε τελικά χάρη στον εαυτό του- ενδεχόμενο που φέρεται να είχε εξετάσει και συζητήσει με συνεργάτες του. 

Στη λίστα με τις χάρες προστέθηκαν μεταξύ άλλων ο πρώην επικεφαλής της εκστρατείας του, Στιβ Μπάνον, ο πρώην δήμαρχος του Ντιτρόιτ, Κουάμε Κιλπάτρικ, και οι ράπερ Lil Wayne (Ντουέιν Κάρτερ) και Kodak Black (Μπιλ Κάπρι). Ο πρώτος είχε δηλώσει ένοχος για παράνομη οπλοκατοχή και ο δεύτερος βρισκόταν στη φυλακή για πλαστογραφία με σκοπό να αγοράσει όπλο. Το όνομα του ίδιου του απερχόμενου προέδρου δεν βρίσκεται σε αυτήν την λίστα, παρόλο που ο ίδιος φλέρταρε για ένα διάστημα με την ιδέα αυτή, που θα συνιστούσε μία άνευ προηγουμένου άσκηση της προεδρικής εξουσίας. Σύμβουλοί του τον αποθάρρυναν από το να πράξει εξηγώντας πως γύριζε πολιτικά «μπούμερανγκ». 

Χάρη έλαβε επίσης πρώην στέλεχος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, υπεύθυνο για την εξασφάλιση δωρεών. Ο λόγος για τον Έλιοτ Μπρόιντι, ο οποίος είχε ομολογήσει την ενοχή του τον Οκτώβριο για παράνομο λόμπινγκ εκ μέρους Μαλαισιανού επιχειρηματία και παρακώλυση της ομοσπονδιακής έρευνας για το σκάνδαλο 1MDB. 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News