Κόσμος Τρίτη 19/01/2021, 09:54
ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: O Tραμπ θέλει άνοιγμα των συνόρων, ο Μπάιντεν όχι

Κορωνοϊός: O Tραμπ θέλει άνοιγμα των συνόρων, ο Μπάιντεν όχι

Κόντρα έχει ξεσπάσει στις ΗΠΑ ανάμεσα στον απερχόμενο και τον εκλεγμένο πρόεδρο σχετικά με την απαγόρευση εισόδου σε μη Αμερικανούς ταξιδιώτες από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τη Βρετανία και τη Βραζιλία. Ο Ντόναλντ Τραμπ πιστεύει ότι ήρθε η ώρα να ανοίξουν τα σύνορα και ο Τζο Μπάιντεν θέλει να μείνουν κλειστά αφού ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων Covid-19 στις ΗΠΑ παραμένει στα ύψη και τα νέα πιο μεταδοτικά στελέχη του ιού προκαλούν έντονη ανησυχία. 

Σε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου αναφέρεται ότι είναι δυνατή η άρση της απαγόρευσης, με τους ταξιδιώτες να εισέρχονται σε αμερικανικό έδαφος είτε με αρνητικό τεστ κορωνοϊού είτε με ιατρικό αποδεικτικό ότι έχουν αναρρώσει από την νόσο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση η απόφαση μπορεί να τεθεί από τις 26 Ιανουαρίου, έξι ημέρες μετά την ορκωμοσία Μπάιντεν. 

«Η κίνηση αυτή έιναι ο καλύτερος τρόπος να συνεχίσουμε να προστατεύουμε τους Αμερικανούς από την Covid-19, επιτρέποντας την επανεκκίνηση των ταξιδιών με ασφάλεια» τονίζει ο Λευκός Οίκος. 

Η εκπρόσωπος του Μπάιντεν, Τζεν Ψάκι, ωστόσο, τόνισε ότι η νέα κυβέρνηση σκοπεύει να βάλει φρένο στα σχέδια αυτά. «Στη βάση των εισηγήσεων της ιατρικής ομάδας μας, η κυβέρνηση δεν προτίθεται να άρει τους περιορισμούς στις 26 Ιανουαρίου. Αντιθέτως σχεδιάζουμε να αυστηροποιήσουμε τα υγειονομικά μέτρα που συνδέονται με τα ταξίδια και τις διεθνείς πτήσεις προκειμένου να περιορίσουμε την εξάπλωση της Covid-19» έγραψε στον λογαριασμό της στο Twitter. 

moneyreview.gr 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News