Κόσμος Δευτέρα 18/01/2021, 15:58
ΚΟΣΜΟΣ

CNN: 100 προεδρικές χάρες θα δώσει αύριο ο Τραμπ

CNN: 100 προεδρικές χάρες θα δώσει αύριο ο Τραμπ

Περίπου 100 προεδρικές χάρες και μειώσεις ποινών αναμένεται να μοιράσει την Τρίτη, την τελευταία του ημέρα στο Λευκό Οίκο, ο Ντόναλντ Τραμπ, όπως γράφει το CNN, επικαλούμενο άτομα που έχουν γνώση του θέματος. Ανάμεσα σε αυτούς που θα λάβουν χάρη είναι από εγκληματίες λευκού κολάρου έως γνωστοί ράπερς, αλλά κατά πάσα πιθανότητα όχι ο ίδιος ο πρόεδρος.

Ο Τραμπ σκόπευε να απονείμει χάρη στον εαυτό του, τα παιδιά του και τον προσωπικό του δικηγόρο Ρούντι Τζουλιάνι, όμως η εξέγερση της 6ης Ιανουαρίου έχει περιπλέξει την υπόθεση.

Μετά τα επεισόδια, οι σύμβουλοί του τον ενθάρρυναν να αποφύγει τη χάρη προς τον εαυτό του, καθώς κάτι τέτοιο θα τον έκανε να φανεί ένοχος για κάτι, είπε στο CNN άτομο που έχει γνώση των συζητήσεων. Παράλληλα, οι σύμβουλοί του του έχουν ζητήσει να μην απονείμει χάρη σε άτομα που συμμετείχαν στην εισβολή στο Καπιτώλιο, παρότι η αρχική άποψη του Τραμπ ήταν ότι αυτοί οι υποστηρικτές του δεν είχαν κάνει κάτι κακό.  

Οι σύμμαχοί του πιστεύουν ότι ο Τραμπ θα δώσει χάρη σε άτομα που θα μπορούσαν να του φανούν χρήσιμα στην επόμενη ημέρα, μετά την έξοδό του από το Λευκό Οίκο. «Τα πάντα είναι μία συναλλαγή. Του αρέσουν οι χάρτες γιατί είναι κάτι μονομερές. Και του αρέσει να κάνει χάρες σε ανθρώπους που πιστεύει ότι θα νιώθουν ότι του χρωστούν», ανέφερε πηγή του CNN.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNN

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News