Κόσμος Δευτέρα 18/01/2021, 11:40
ΚΟΣΜΟΣ

Εμβολιασμοί: 140 το λεπτό στη Βρετανία, πού βρίσκεται η Ελλάδα

Εμβολιασμοί: 140 το λεπτό στη Βρετανία, πού βρίσκεται η Ελλάδα

Το Ηνωμένο Βασίλειο εμβολιάζει 140 άτομα ανά λεπτό που περνά, καθώς η χώρα με τον πέμπτο υψηλότερο αριθμό θανάτων από  κορωνοϊό στοχεύει να είναι μία από τις πρώτες που θα ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του πληθυσμού της.

Όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία, η Βρετανία έχει χορηγήσει την πρώτη δόση του εμβολίου σε 3.857.266 άτομα και τη δεύτερη δόση σε 449.736.

«Πηγαίνει καλά, εμβολιάζουμε κατά μέσο όρο 140 άτομα το λεπτό με το πρώτο εμβόλιο. Αυτός είναι ο μέσος όρος, επομένως, κάποιες περιοχές τα πηγαίνουν καλύτερα», είπε ο υπουργός Εμβολίου Nadhim Zahawi, μιλώντας στο Sky. «Θα δείτε ότι αυτό θα βελτιωθεί καθώς θα ανοίγουμε περισσότερα από τα μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα, συνολικά 17 έως αυτή την εβδομάδα και 50 έως το τέλος του μήνα. Σήμερα, κάποιες περιοχές έχουν εμβολιάσει την πλειοψηφία των άνω των 80, οι επιστολές στέλνονται στους άνω των 70 και σε εκείνους που είναι κλινικά πολύ ευάλωτοι», πρόσθεσε.

Και εκτίμησε ότι οι 24ωροι εμβολιασμοί θα αρχίσουν στο Λονδίνο έως τα τέλη του μήνα.

Πραγματικά, τα στοιχεία της Deutsche Bank δείχνουν ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έρχεται τέταρτο στον κόσμο στους εμβολιασμούς, καθώς έχει εμβολιάσει το 6,45% του πληθυσμού του. Το Ισραήλ έχει φτάσει ήδη στο 27%, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στο 19% και το Μπαχρέιν στο 8%.

Εμβολιασμοί: 140 το λεπτό στη Βρετανία, πού βρίσκεται η Ελλάδα-1

Η Ελλάδα έχει εμβολιάσει το 0,77% του πληθυσμού, δηλαδή όσο και η Νορβηγία.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News