Κόσμος Τρίτη 14/11/2023, 17:36
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραηλινός στρατός: «Ελέγχουμε κυβερνητικά κτίρια της Χαμάς»

Ισραηλινός στρατός: «Ελέγχουμε κυβερνητικά κτίρια της Χαμάς»

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει θέσει υπό τον έλεγχό του κτίρια της οργάνωσης της Χαμάς στην πόλη της Γάζας, μεταξύ αυτών το κοινοβούλιο καθώς και κτίρια της κυβέρνησης και της αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι έθεσε υπό τον έλεγχό του το «κοινοβούλιο της Χαμάς, την έδρα της κυβέρνησης, τα αρχηγεία της αστυνομίας της Χαμάς και σχολή μηχανικών που χρησίμευε στην παραγωγή και την ανάπτυξη όπλων».

Εικόνες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν Ισραηλινούς στρατιώτες να τοποθετούν τη σημαία του Ισραήλ στο έδρανο του προέδρου του κοινοβουλίου, όπως και στρατιώτες να ποζάρουν μπροστά σε τοίχο κάτω από την επιγραφή «Εδρα της στρατονομίας».

 

Από το 2007 που η Χαμάς εκδίωξε την Παλαιστινιακή Αρχή από τη Γάζα, τα δύο παλαιστινιακά εδάφη εξαρτώνται de facto από παράλληλες αρχές.

Στη Λωρίδα της Γάζας, οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί από αέρος, θαλάσσης και πλέον από τα άρματα μάχης στην ξηρά έχουν προκαλέσει τον θάνατο πάνω από 11.000 ανθρώπων, εκ των οποίων τα δύο τρίτα γυναίκες και παιδιά, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς. Στις 7 Οκτωβρίου, η παλαιστινιακή παραστρατιωτική οργάνωση επιτέθηκε σε ισραηλινό έδαφος στοιχίζοντας τη ζωή σε 1.200 ανθρώπους.

Πηγή: kathimerini.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News