Κόσμος Σάββατο 11/11/2023, 22:45
ΚΟΣΜΟΣ

Γάζα: 200.000 Παλαιστίνοι μετακινήθηκαν προς το Nότο – Επαναλειτουργεί την Κυριακή το πέρασμα της Ράφα

Γάζα: 200.000 Παλαιστίνοι μετακινήθηκαν προς το Nότο – Επαναλειτουργεί την Κυριακή το πέρασμα της Ράφα

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε απόψε ότι «περίπου 200.000 άνθρωποι» εγκατέλειψαν τη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, όπου μαίνονται σφοδρές μάχες με τη Χαμάς, και μετακινήθηκαν προς τα νότια τις τρεις τελευταίες ημέρες.

Εξάλλου, το μεθοριακό πέρασμα της Ράφα προς την Αίγυπτο θα επαναλειτουργήσει αύριο Κυριακή (12/11), ώστε να μπορέσουν να φύγουν οι κάτοχοι ξένων διαβατηρίων.

Η διάβαση παρέμεινε κλειστή την Παρασκευή, λόγω προβλημάτων που παρουσιάστηκαν στη μετακίνηση τραυματιών από το εσωτερικό της Γάζας προς τη Ράφα.

Ισραηλινός στρατός: Τα νεογνά από το Αλ Σίφα θα μεταφερθούν την Κυριακή σε «πιο ασφαλές» νοσοκομείο

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού ανακοίνωσε νωρίτερα ότι οι ισραηλινές δυνάμεις θα βοηθήσουν να απομακρυνθούν αύριο Κυριακή τα βρέφη από το νοσοκομείο Αλ Σίφα, στην Πόλη της Γάζας.

Ο στρατός συντονίζει την εκκένωση αυτή με τη διοίκηση του νοσοκομείου, πρόσθεσε ο υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. «Το προσωπικό του νοσοκομείου Σίφα ζήτησε να βοηθήσουμε αύριο να μεταφερθούν τα μωρά από την παιδιατρική κλινική σε ένα πιο ασφαλές νοσοκομείο. Θα παράσχουμε την απαιτούμενη βοήθεια», είπε ο Χαγκάρι.

Νωρίτερα σήμερα η ισραηλινή μη κυβερνητική οργάνωση Physician for Human Rights-Israel («Γιατροί για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα-Ισραήλ») ανέφερε πως δύο πρόωρα μωρά πέθαναν και άλλα 37 βρέφη κινδυνεύουν μετά την αναγκαστική διακοπή της εντατικής φροντίδας νεογνών ελλείψει ηλεκτρικού ρεύματος στο νοσοκομείο Αλ Σίφα, το μεγαλύτερο της Λωρίδας της Γάζας, που τελεί υπό πολιορκία.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News