Κόσμος Δευτέρα 6/11/2023, 17:24
ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ

Γάζα: «Πάνω από 10.000 οι νεκροί από την αρχή του πολέμου»

Γάζα: «Πάνω από 10.000 οι νεκροί από την αρχή του πολέμου»

Ξεπέρασε τους 10.000 ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώθηκαν στη Γάζα από την έναρξη του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα το οποίο πρόσκειται στην ισλαμική οργάνωση της Χαμάς.

Συγκεκριμένα, με βάση τον τελευταίο απολογισμό που δόθηκε στη δημοσιότητα, 10.022 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί μέχρι τώρα. Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας έρχεται ύστερα από μια νύχτα σφοδρών βομβαρδισμών στη Λωρίδα της Γάζας, με τον ισραηλινό στρατό να ανακοινώνει ότι έπληξε εκατοντάδες στόχους, συμπεριλαμβανομένου ενός στρατιωτικού κτιριακού συγκροτήματος της Χαμάς.

Στο μεταξύ, χιλιάδες παιδιά φέρονται να είναι μεταξύ του απολογισμού των νεκρών. Ανθρωπιστικοί οργανισμοί και φιλανθρωπικές οργανώσεις τονίζουν ότι οι «φρικτές δολοφονίες αμάχων» στη Γάζα αποτελούν «αίσχος».

Ωστόσο, ορισμένοι κορυφαίοι αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, αμφισβήτησαν την ακρίβεια των στοιχείων που δίνει το υπουργείο Υγείας της Γάζας. Από την πλευρά του, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) δήλωσε ότι πιστεύει ότι οι αριθμοί είναι αξιόπιστοι. 

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News