Κόσμος Κυριακή 5/11/2023, 12:53
ΚΟΣΜΟΣ

Συνάντηση Μπλίνκεν – Αμπάς στη Δυτική Οχθη

Η επίσκεψη πραγματοποιείται εν μέσω αυξανόμενης έντασης λόγω του πολέμου του Ισραήλ με τη Χαμάς. Αργότερα σήμερα, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να μεταβεί στην Τουρκία

Συνάντηση Μπλίνκεν – Αμπάς στη Δυτική Οχθη

Οκορυφαίος διπλωμάτης των ΗΠΑ Αντονι Μπλίνκεν πραγματοποίησε αιφνίδια επίσκεψη στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη την Κυριακή και συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, καθώς συνεχίζει την περιοδεία του στην περιοχή.

Η επίσκεψη πραγματοποιείται εν μέσω αυξανόμενης έντασης λόγω του πολέμου του Ισραήλ με τη Χαμάς. Αργότερα σήμερα, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να μεταβεί στην Τουρκία.

Ο Μπλίνκεν και ο Μαχμούντ Αμπάς συναντήθηκαν στην πόλη Ραμάλα της Δυτικής Οχθης, την de facto παλαιστινιακή πρωτεύουσα, κατά τη δεύτερη επίσκεψή του στην περιοχή από τότε που οι Παλαιστίνιοι μαχητές της Χαμάς εξαπέλυσαν αιφνιδιαστική επίθεση στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, σκοτώνοντας 1.400 ανθρώπους και κρατώντας ομήρους περισσότερους από 240 άλλους.

Το Ισραήλ συνεχίζει, σε απάντηση στην επίθεση της Χαμάς, εκστρατεία αεροπορικών επιδρομών, που σύμφωνα με αξιωματούχους της υγειονομικής υπηρεσίας της Γάζας, έχει προκαλέσει τον θάνατο σχεδόν 9.500 Παλαιστινίων.

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News