Κόσμος Δευτέρα 11/09/2023, 17:43
ΚΟΣΜΟΣ

Η κακοκαιρία «Daniel» σαρώνει την Λιβύη – Δεκάδες νεκροί

Η κακοκαιρία «Daniel» σαρώνει την Λιβύη – Δεκάδες νεκροί

Η σφοδρή κακοκαιρία «Daniel» χτύπησε και την Λιβύη, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 150 ανθρώπων, καθώς και καταστροφές σε σπίτια και δρόμους. 

Οπως αναφέρει ο τοπικός Ερυθρός Σταυρός ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να «ανέβει αισθητά» καθώς ήδη υπάρχουν δεκάδες αγνοούμενοι. 

Βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ανθρώπους να έχουν ανέβει στις στέγες των σπιτιών τους ή πάνω στα αυτοκίνητά τους στην προσπάθεια να λάβουν βοήθεια, καθώς ο «Daniel» έπληξε τις πόλεις Βεγγάζη, Σους, Αλ Μπάιντα, Αλ Μαρτζ και Ντέρνα, προκαλώντας μεγάλες καταστροφές σε υποδομές και σπίτια. 

Το κανάλι Almostkbal δημοσίευσε εικόνες από έναν δρόμο που κατέρρευσε μεταξύ της Σους και του Σαχάτ, όπου βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος της Κυρήνης, που ιδρύθηκε από Eλληνες και έχει ενταχθεί στον κατάλογο μνημείων της UNESCO.

 

Οι αρχές κήρυξαν κατάσταση ακραίας έκτακτης ανάγκης, δίνοντας εντολή για κλείσιμο σχολείων και καταστημάτων και επιβάλλοντας απαγόρευση κυκλοφορίας. καθώς η καταιγίδα έπληξε τη χώρα χθες, Κυριακή, και σήμερα.

Τέσσερα σημαντικά λιμάνια για την εξαγωγή πετρελαίου στη Λιβύη, τα Ρας Λανούφ, Ζουεϊτίνα, Μπρέγκα και Ες Σίντρα, έκλεισαν από το απόγευμα του Σαββάτου και για τρεις ημέρες, δήλωσαν στο Reuters δύο μηχανικοί.

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News