Κόσμος Τρίτη 12/01/2021, 13:45
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ «Κ»

Σ. Κυριακίδου: 2 δισ. δόσεις εμβολίων στην Ε.Ε.

«Οι Ευρωπαίοι ηγέτες είχαν εκφράσει την ικανοποίησή τους για την προσέγγιση της Επιτροπής»

Σ. Κυριακίδου: 2 δισ. δόσεις εμβολίων στην Ε.Ε.

Μήνυμα αισιοδοξίας για την εκστρατεία εμβολιασμού στην Ε.Ε. στέλνει, μέσω της «Κ», η επίτροπος Υγείας και Διατροφικής Ασφάλειας Στέλλα Κυριακίδου. «Ο στόχος να έχουμε αρκετά εμβόλια για όλους τους πολίτες στην Ε.Ε. και τους γείτονές μας μέχρι το τέλος του ’21 είναι εφικτός», δηλώνει. 

Όπως αναφέρει η Ε.Ε. έχει μέχρι στιγμής εξασφαλίσει περισσότερες από δύο δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίου για τα 27 κράτη-μέλη. Σχολιάζει επίσης πως κατά τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στις 15 και 16 Οκτωβρίου όσο και κατά τον περασμένο Ιούνιο, οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων εξέφρασαν ρητώς την ικανοποίησή τους για την προσέγγιση της Επιτροπής.

«Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε στην επέκταση της παραγωγικής ικανότητας των φαρμακευτικών εταιρειών». «Αυτή τη στιγμή η BioNTech βρίσκεται σε διαδικασία αναπροσαρμογής ενός νέου εργοστασίου που έχει αποκτήσει», σημειώνει, αναφερόμενη στο πρώην εργοστάσιο της Novartis στο Μάρμπουργκ της Γερμανίας.

«Στη συνέχεια θα πρέπει να υποβάλει αίτηση πρόσθετης τοποθεσίας παρασκευής, ώστε να λάβει έγκριση, καθώς αυτή θα σχετίζεται με την ποιότητα και την ασφάλεια του εμβολίου. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) αναμένει από την εταιρεία να υποβάλει τα σχετικά δεδομένα. Ο ΕΜΑ και η Επιτροπή θα κινητοποιηθούν άμεσα για να στηρίξουν την επέκταση αυτή με τάχιστες διαδικασίες, αν δούμε ότι πληρούνται οι απαιτούμενες προδιαγραφές». Η εταιρεία έχει θέσει στόχο να ξεκινήσει η παραγωγή στο συγκεκριμένο εργοστάσιο τον Φεβρουάριο.
 

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στην Καθημερινή

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News