Κόσμος Δευτέρα 11/01/2021, 20:34
ΚΟΣΜΟΣ

Νέο χτύπημα στον Τραμπ, αποκλείσθηκε από εταιρεία fintech

Νέο χτύπημα στον Τραμπ, αποκλείσθηκε από εταιρεία fintech

Η εισβολή στο Καπιτώλιο των οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ παίρνει τεράστιες διαστάσεις, καθώς οι αντιδράσεις προς τον απερχόμενο πρόεδρο έρχονται η μία μετά την άλλη. 

Μετά το Twitter το οποίο διέγραψε τον προσωπικό λογαριασμό του Ρεπουμπλικανού προέδρου, μια εταιρεία fintech η Stripe ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να διαχειρίζεται τις συναλλαγές στην ιστοσελίαδα της εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Wall Street Journal, καθώς όπως υποστηρίζει παραβίασε τους κανόνες της αναφορικά με την παρακίνηση της βίας. 

Η Stripe ακολουθεί το παράδειγμα άλλων αμερικανικών εταιρειών που ανακοίνωσαν ότι κόβουν δεσμούς είτε με τον πρόεδρο Τραμπ είτε με Ρεπουμπλικανούς βουλευτές. Οι Citigroup, Marriott, Commerce Bank και BlueCross BlueShield είναι μεταξύ των εταιρειών που ανακοίνωσαν ότι σταματούν τη χρηματοδότηση σε βουλευτές οι οποίοι προσπάθησαν να αλλοιώσουν τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου. 

Η Stripe ζήτησε από τους πελάτες της να μην δέχονται πληρωμές από οργανώσεις που «ενθαρρύνουν, προωθούν ή εξωραΐζουν την παράνομη βία ή τις επιθέσεις εναντίον ανθρώπων και αγαθών».

moneyreview.gr με πληροφορίες από WSJ, CNN 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News