Κόσμος Δευτέρα 11/01/2021, 07:01
ΚΟΣΜΟΣ

Τι ζητούν από τον Μάικ Πενς οι Δημοκρατικοί

Τι ζητούν από τον Μάικ Πενς οι Δημοκρατικοί

Η Βουλή των Αντιπροσώπων θα προχωρήσει με το ψήφισμα για παραπομπή του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για δεύτερη φορά σε λιγότερο από δύο χρόνια, εκτός και εάν ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς ενεργοποιήσει την 25η Τροπολογία αυτή την εβδομάδα για να τον απομακρύνει από την εξουσία. Αυτό ξεκαθάρισε η πρόεδρος της Βουλής, Νάνσι Πελόζι.

«Προστατεύοντας το Σύνταγμά μας και τη Δημοκρατία μας θα δράσουμε κατεπειγόντως, γιατί αυτός ο πρόεδρος συνιστά απειλή και για τα δύο» αναφέρει σε επιστολή της προς τους βουλευτές των Δημοκρατικών. «Καθώς οι ημέρες περνούν, ο τρόμος της επίθεσης στη δημοκρατία μας εντείνεται και έτσι ενισχύεται και η ανάγκη για άμεση δράση».

Σήμερα οι Δημοκρατικοί θα ζητήσουν ανώνυμη συγκατάθεση στη Βουλή για ένα ψήφισμα, που θα καλεί τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς να ενεργοποιήσει την 25η Τροπολογία του Συντάγματος για να κηρύξει τον πρόεδρο ανίκανο εκτέλεσης των καθηκόντων του. Μετά την ψήφισή του ο Πενς θα έχει διορία 24 ωρών να δράσει. Σύμφωνα πάντως με το Bloomberg σε ιδιωτικές του συνομιλίες ο Πενς έχει απορρίψει ως ανέφικτη την ιδέα. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News