Κόσμος Παρασκευή 9/06/2023, 16:45
ΚΟΣΜΟΣ

Ιαπωνία: Αλυσίδα με σούσι μήνυσε έφηβο ζητώντας 480.000 δολάρια επειδή έκανε φάρσα

Ιαπωνία: Αλυσίδα με σούσι μήνυσε έφηβο ζητώντας 480.000 δολάρια επειδή έκανε φάρσα

Μια αλυσίδα εστιατορίων με σούσι μήνυσε έναν πελάτη για 67 εκατομμύρια ¥ (480.000 δολάρια), λέγοντας ότι ένα viral διαδικτυακό βίντεο με τον έφηβο να γλείφει τα κοινόχρηστα μπουκάλια και τα πιάτα προκάλεσε πτώση στις πωλήσεις, την κίνηση και τις μετοχές της εταιρείας.

Η Food & Life Cos., στην οποία ανήκει το Akindo Sushiro, το κατάστημα όπου συνέβη το περιστατικό, είχε υποβάλει αναφορά στην αστυνομία και έλαβε απολογία από τον δράστη. Στο κλιπ ο νεαρός, άγγιξε επίσης το σούσι που περνούσε από μπροστά του μέσω ιμάντα και κατευθυνόταν σε άλλους, με τα δάχτυλα που είχε βάλει στο στόμα του.

Το Sushiro είναι η μεγαλύτερη αλυσίδα σούσι με ιμάντα μεταφοράς της Ιαπωνίας και οι μετοχές της μητρικής εταιρείας μετά από τη φάρσα υποχώρησαν 4,8% στις 31 Ιανουαρίου. Το φαινόμενο, που ονομάστηκε «Τρομοκρατία σούσι», πυροδότησε ένα κύμα περιστατικών αντιγραφής της φάρσας λίγο μετά το βίντεο, που τραβήχτηκε στην πόλη Γκιφου, αφού εξαπλώθηκε γρήγορα σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, συμπεριλαμβανομένου του Twitter.

Η αλυσίδα πρόσθεσε ακρυλικές σίτες σε ορισμένα σημεία πώλησης για να αποτρέψει την παραβίαση των ιμάντων της, μέσω των οποίων το σούσι φτάνει στους πελάτες. Παράλληλα είπε ότι θα παρέχει φρέσκα καρυκεύματα και μαχαιροπίρουνα σε όσους το ζητήσουν, το κόστος για το οποίο ζητά αποζημίωση από τον έφηβο.

Δύο άλλες μεγάλες αλυσίδες σούσι με ιμάντες μεταφοράς, η Hamasushi και η Kura Sushi Inc.., δήλωσαν στο Bloomberg News τον Φεβρουάριο ότι εξέταζαν μεθόδους όπως η ανάπτυξη τεχνητής νοημοσύνης και καμερών για να αποτρέψουν πιθανούς φαρσέρ.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Η Ιαπωνία θα δαπανήσει περίπου 25 δισ. δολάρια για να ενισχύσει τις γεννήσεις

Γιατί οι Ιάπωνες παρατούν τα σπίτια τους; Εκατομμύρια τα ακατοίκητα «akiya»

Επικεφαλής LinkedIn στην Ιαπωνία: Οι εταιρείες θα πρέπει να προσαρμοστούν στις μεταβαλλόμενες αξίες των εργαζομένων

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News