Κόσμος Κυριακή 10/01/2021, 14:25
ΤΖΑΚΑΡΤΑ

Τα μαύρα κουτιά του Boeing αναμένεται να ρίξουν φως στα αίτια της τραγωδίας

Τα μαύρα κουτιά του Boeing αναμένεται να ρίξουν φως στα αίτια της τραγωδίας

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία ανάσυρσης των δύο μαύρων κουτιών του Boeing της Sriwijaya Air που συνετρίβη στη θάλασσα ανοιχτά της Τζακάρτας, όπως ανακοίνωσε η ινδονησιακή Επιτροπή Ασφάλειας των Μεταφορών.

Συντρίμμια του αεροσκάφους, στο οποίο επέβαιναν 62 άνθρωποι, έχουν ήδη μεταφερθεί στην πρωτεύουσα της Ινδονησίας. Εντοπίστηκαν σε βάθος 23 μέτρων, κοντά σε μια ομάδα νησίδων. Έχουν επίσης ανασυρθεί ανθρώπινα μέλη και ρούχα. 

Η αστυνομία ζήτησε από τους συγγενείς των επιβατών και του πληρώματος να δώσουν δείγματα DNA ώστε να βοηθήσουν στην αναγνώριση των θυμάτων. Οι 50 επιβάτες και τα 12 μέλη του πληρώματος ήταν Ινδονήσιοι. Μεταξύ των επιβατών ήταν επτά παιδιά και τρία βρέφη.

Τα μαύρα κουτιά αναμένεται να ρίξουν φως στα αίτια της αεροπορικής τραγωδίας. Εκπρόσωπος του υπουργείου Μεταφορών είπε ότι ο πύργος ελέγχου είχε ρωτήσει τον πιλότο γιατί το αεροπλάνο κατευθυνόταν βορειοδυτικά αντί να ακολουθεί την αναμενόμενη πορεία του, λίγα δευτερόλεπτα προτού να εξαφανιστεί από τις οθόνες των ραντάρ.

Και οι δύο ήταν έμπειροι πιλότοι. Ο κυβερνήτης ήταν πρώην πιλότος της πολεμικής αεροπορίας ενώ ο συγκυβερνήτης εργαζόταν για τη Sriwijaya Air από το 2013, σύμφωνα με το προφίλ του στον ιστότοπο Linkedin. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News