Κόσμος Κυριακή 10/01/2021, 13:46
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

Οι Γάλλοι χάνουν την εμπιστοσύνη στον Μακρόν

Οι Γάλλοι χάνουν την εμπιστοσύνη στον Μακρόν

H πλειονότητα των Γάλλων έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στην δυνατότητα της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την πανδημία του νέου κορωνοϊού ή να διαχειριστεί επαρκώς την εκστρατεία εμβολιασμού, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση που δημοσιεύει η Journal du Dimanche.

Παρά τις προσπάθειες που καταβάλλει ο Εμανουέλ Μακρόν να επιταχύνει τον εμβολιασμό το ποσοστό εκείνων που δεν τον εμπιστεύονται στη διαχείριση της κρίσης ανέρχεται στο 62%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Ifop, στην οποία συμμετείχαν 1.208 πολίτες. Το 63% έχουν αμφιβολίες για τις προσπάθειες της εκστρατείας εμβολιασμού.

Ο Μακρόν και ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ έχουν δεχθεί σκληρή κριτική, καθώς από τις 27 Δεκεμβρίου, όταν άρχισε η χορήγηση του εμβολίου στη χώρα έως και σήμερα έχουν εμβολιαστεί περίπου 100.000 άνθρωποι. 

«Θέλουμε να προχωρήσουμε γρήγορα. Θέλαμε πρώτα να κάνουμε τα πράγματα με ασφάλεια και να είμαστε σοβαροί» είπε ο Καστέξ χθες, Σάββατο, σε δημοσιογράφους. 

Το προηγούμενο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 20.177 νέα κρούσματα Covid-19 στη χώρα και ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε κατά 171 στους 67.599. Στόχος είναι τα ημερήσια κρούσματα να περιοριστούν κάτω από τα 5.000. 

Πηγή: Bloomberg 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News