Κόσμος Κυριακή 10/01/2021, 12:40
ΚΟΣΜΟΣ

Κύπρος: Επιβεβαιώνει ότι ζήτησε προμήθεια εμβολίων από το Ισραήλ

Christos Avraamides/ Cyprus Press and Information Office via AP

Επιβεβαιώνει ο Νίκος Αναστασιάδης τις πληροφορίες ότι η κυπριακή προεδρία ήλθε σε επαφή με τις αρχές του Ισραήλ για την προμήθεια διμερώς εμβολίων από το εν λόγω κράτος. 

Σε συνέντευξη που παραχωρεί σήμερα Κυριακή στην εφημερίδα «Πολίτης», ο Κύπριος πρόεδρος δηλώνει: «Έχω έρθει σε επαφή με τον κύριο Νετανιάχου και τον παρακάλεσα να εξετάσει το ενδεχόμενο προμήθειας μίας ποσότητας για την Κυπριακή Δημοκρατία. Θα ερευνήσει τι δυνατότητες υπάρχουν από πλευράς του κράτους του Ισραήλ και εντός των ημερών θα έχουμε την απάντηση».

Σε ερώτηση αν κάτι τέτοιο μπορεί να έχει την έγκριση της ΕΕ, απαντά: «Δεν είναι θέμα της ΕΕ. Η ουσία είναι τα οποιαδήποτε εμβόλια να είναι εγκεκριμένα από την ΕΕ».

Τέλος, στο ερώτημα αν υπάρχει κοινή γραμμή της ΕΕ για τους εμβολιασμούς και αν αυτό συνιστά διάσπασή της, ο κ. Αναστασιάδης απαντά αρνητικά: «Οχι. Δεν θεωρώ ότι υπάρχει τέτοιο θέμα. Είναι μια προσπάθεια που καταβάλλει η χώρα μας ενόψει και της καθυστέρησης στην παραγωγή των εμβολίων να επισπεύσει τον εμβολιασμό».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News