Κόσμος Σάββατο 3/06/2023, 16:55
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Δύο νεκροί από ουκρανικά πυρά στο Μπέλγκοροντ, λέει ο κυβερνήτης

«Από σήμερα το πρωί, οικισμοί στην αστική περιφέρεια Σεμπέκινο δέχονται πυρά από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις», έγραψε ο κυβερνήτης στο Telegram

Ρωσία: Δύο νεκροί από ουκρανικά πυρά στο Μπέλγκοροντ, λέει ο κυβερνήτης

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και δύο τραυματίσθηκαν σήμερα από πυρά του ουκρανικού πυροβολικού στη ρωσική περιφέρεια του Μπέλγκοροντ, δήλωσε ο κυβερνήτης της εν λόγω περιφέρειας Βιατσεσλάβ Γκλάντκοφ, ενώ ο επικεφαλής της ρωσικής εταιρείας μισθοφόρων Wagner διαβεβαίωσε πως είναι έτοιμος να στείλει τις μονάδες του για να υπερασπιστούν το Μπέλγκοροντ από βομβαρδισμούς και επιθέσεις.

«Από σήμερα το πρωί, οικισμοί στην αστική περιφέρεια Σεμπέκινο δέχονται πυρά από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις», έγραψε ο Γκλάντκοφ στην πλατφόρμα μηνυμάτων Telegram. Χθες, Παρασκευή, ο Γκλάντκοφ είχε δηλώσει πως περισσότεροι από 2.500 άνθρωποι απομακρύνονται από την περιφέρεια αυτή επειδή δεν είναι ασφαλές να βρίσκονται εκεί.

Πριγκόζιν: Η Wagner θα υπερασπιστεί το Μπέλγκοροντ

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της ρωσικής εταιρείας μισθοφόρων Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, διαβεβαίωσε πως, «αν το (ρωσικό) υπουργείο άμυνας δεν σταματήσει αυτό που συμβαίνει στην περιφέρεια του Μπέλγκοροντ (…), όπου ρωσικά εδάφη καταλαμβάνονται εξ αντικειμένου, τότε προφανώς θα φθάσουμε εμείς εκεί».

«Θα υπερασπιστούμε το ρωσικό λαό μας και όλους αυτούς που ζουν εκεί», πρόσθεσε σε ηχογραφημένο μήνυμά του, το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα από την υπηρεσία Τύπου του, διευκρινίζοντας πως οι άνδρες του δεν θα περιμένουν «πρόσκληση» ούτε την άδεια για να αναπτυχθούν στην περιφέρεια αυτή.

«Το μόνο πράγμα που θα ζητήσουμε, είναι πυρομαχικά, για να μην καταντήσουμε, όπως λέμε εμείς, με γυμνό πισινό στο κρύο», πρόσθεσε ο Πριγκόζιν.

Με πληροφορίες από Reuters, AFP, kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News