Κόσμος Σάββατο 9/01/2021, 20:39
ΗΠΑ

Ο Τραμπ θέλει να δημιουργήσει το δικό του «Twitter»

Ο Τραμπ θέλει να δημιουργήσει το δικό του «Twitter»

O απερχόμενος Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι θα φροντίσει να δημουργήσει δική του πλατφόρμα από τη στιγμή που το Twitter έκλεισε οριστικά το λογαριασμό του το βράδυ της Παρασκευής, επικαλούμενο τον κίνδυνο πρόκλησης βίας μετά την εισβολή εκατοντάδων υποστηρικτών του Τραμπ στο αμερικανικό Καπιτώλιο το βράδυ της Τετάρτης. 

Οπως φαίνεται, η απόφαση του Twitter εξόργισε τον Τραμπ. «Εγινε έξαλλος», είπε χαρακτηριστικά στο Politico κορυφαίος κυβερνητικός αξιωματούχος αναφερόμενος στον Τραμπ. Αμέσως μετά την απαγόρευση που του επιβλήθηκε, ο Τραμπ έκανε ανάρτηση στο λογαριασμό του στο Twitter η οποία όμως διαγράφηκε αυτομάτως. Εν συνεχεία προσπάθησε ματαίως να στείλει μήνυμα μέσω του λογαριασμού @TeamTrump χωρίς επιτυχία και πάλι, καθώς διαγράφηκε. 

Ο παραπάνω αξιωματούχος υπογράμμισε ότι ο Τραμπ «προσπαθεί με κάθε τρόπο να βρει άλλες επιλογές», σύμφωνα πάντα με το Politico. Στο tweet που διαγράφηκε, ο Τραμπ ανέφερε ότι «διαπραγματεύεται με διάφορες πλευρές» και ότι θα κάνει σύντομα ανακοίνωση. Προσέθεσε δε, ότι η ομάδα του «εξερευνά όλες τις δυνατότητες για τη δημιουργία δικής του πλατφόρμας στο άμεσο μέλλον». 

Χαρακτηριστικά τα tweets του Τραμπ που διαγράφησαν:

«Το Twitter μπορεί να είναι ιδιωτική εταιρεία, όμως χωρίς το κυβερνητικό “δώρο” του Αρθρου 230 δεν θα υφίστατο για πολύ. Είχα προβλέψει ότι αυτό θα συνέβαινε. Βρισκόμαστε τώρα σε διαπραγματεύσεις με διάφορες πλευρές και θα κάνουμε σύντομα μία μεγάλη ανακοίνωση…»

«Εξερευνούμε τις δυνατότητες να δημιουργήσουμε τη δική μας πλατφόρμα στο άμεσο μέλλον. Δεν θα ΣΙΩΠΗΣΟΥΜΕ! Το Twitter δεν παρέχει ελευθερία έκφρασης».

Αντίστοιχα και το Facebook έχει απαγορεύσει επ΄αόριστον τις αναρτήσεις του Τραμπ. 

moneyreview με πληροφορορίες από Politico

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
arrow-top