Κόσμος Σάββατο 9/01/2021, 16:09
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ

Τζακάρτα: Βρέθηκαν οι συντεταγμένες του αεροσκάφους

Τζακάρτα: Βρέθηκαν οι συντεταγμένες του αεροσκάφους

Το Ναυτικό της Ινδονησίας εντόπισε τις συνταταγμένες του αεροσκάφους της Sriwijaya που αγνοείται λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του από την πρωτεύουσα της Τζακάρτα και τα πλοία έχουν ήδη σταλεί στην περιοχή, όπως ανέφερε αξιωματούχος του Ναυτικού της χώρας. «Οι συντεταγμένες έχουν βρεθεί και έχουν δοθεί σε όλα τα πλοία που βρίσκονται ήδη στη θαλάσσια περιοχή», είπε χαρακτηριστικά.  

Λίγο ενωρίτερα, οι τοπικές αρχές είχαν ανακοινώσει ότι οι υπηρεσίες διάσωσης της Ινδονησίας στέλνουν πλοία στην περιοχή όπου φέρεται ότι συνετρίβη το Boeing 737-500 της εταιρείας Sriwijaya, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

«Αναπτύσσουμε τις ομάδες μας και πλοία στην πιθανολογούμενη περιοχή» είπε στους δημοσιογράφους ο Μπαμπάνγκ Σούριο Άτζι, ένα στέλεχος των υπηρεσιών διάσωσης.

Το αεροπλάνο φέρεται ότι κατέπεσε στη θάλασσα, στα ανοιχτά της Τζακάρτα, στην αποκαλούμενη περιοχή «των χιλίων νησιών».

Ο υπουργός Μεταφορών της Ινδονησίας Μπούντι Κάρια, σε συνέντευξη Τύπου που συγκάλεσε, είπε ότι στο αεροπλάνο επέβαιναν συνολικά 62 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 50 ήταν επιβάτες και οι υπόλοιποι 12 πλήρωμα. Μεταξύ των επιβατών ήταν και 10 παιδιά. Νωρίτερα, άλλος αξιωματούχος ανέφερε ότι οι επιβάτες ήταν 56 και το πλήρωμα εξαμελές.

Δηλώσεις CEO της Sriwijaya Air

O διευθύνων σύμβουλος της Sriwijaya Air της οποίας το αεροσκάφος αγνοείται λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του, δήλωσε στο Reuters ότι η πτήση είχε καθυστέρηση 30 λεπτών λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών στην περιοχή. 

Aνέφερε επίσης ότι το αεροσκάφος που απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Τζακάρτα με 62 επιβαίνοντες ήταν σε καλή κατάσταση. 

Επίσης, λίγο ενωρίτερα, η Επιτροπή της Ινδονησίας για την ασφάλεια των μεταφορών γνωστοποίησε ότι όλοι οι επιβάτες είναι από την Ινδονησία. 

Σωστικά συνεργεία που αναζητούσαν το αεροσκάφος της Sriwijaya Air, του οποίου το σήμα χάθηκε λίγο μετά την απογείωση, έχουν βρει ύποπτα συντρίμμια σε θαλάσσιο χώρο βόρεια της Τζακάρτα. Αυτό δήλωσε αξιωματόυχος των υπηρεσιών διάσωσης στο Reuters. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News